Λουκέτα και μάλιστα μόνιμα για τις ΔΟΥ σε Κυπαρισσία και Πύλο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Λουκέτα και μάλιστα μόνιμα για τις ΔΟΥ σε Κυπαρισσία και Πύλο

Image

Προβλήματα σε χιλιάδες πολίτες του Δήμου Μεσσήνης πρόκειται να δημιουργήσει η ανακοίνωση της κατάργησης, από την 1η του ερχόμενου μήνα, της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) της περιοχής.
Μάλιστα, για το θέμα αυτό υπήρξε το πρ
οηγούμενο διάστημα και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, στο οποίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ΔΟΥ Μεσσήνης εξυπηρετεί τουλάχιστον 30.000 δημότες του καλλικράτειου Δήμου, με έκταση περίπου 100 χιλιομέτρων (από τη μία άκρη έως την άλλη). Η κατάργηση της ΔΟΥ Μεσσήνης θα έχει περαιτέρω αρνητικές και αποτρεπτικές συνέπειες για την οικονομία μας και την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου.

Επίσης, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάμπολλων προβλημάτων στην τοπική κοινωνία, καθώς οι δημότες μας θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την εξυπηρέτησή τους, ενώ θα δυσχεράνει τη θέση των συμπολιτών μας και ειδικότερα των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, όπως ΑμεΑ, ευπαθείς ομάδες.
Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης εκφράζει την αντίρρησή του για την κατάργηση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) Μεσσήνης».
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ή, καλύτερα, εις ώτα μη ακουόντων. Όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ το «Θ» από τις αρχές Αυγούστου, σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού ενεργοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επιχειρώντας την άμεση «αναστήλωση» των εσόδων του προϋπολογισμού.
Με βάση το σχέδιο, μέχρι το τέλος του έτους μια σειρά από εφορίες της χώρας κατεβάζουν «ρολά» και χιλιάδες υπάλληλοι των ΔΟΥ που καταργούνται ή συγχωνεύονται θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά με το φορολογικό έλεγχο και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ενώ μέσω τραπεζών θα γίνονται σύντομα οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο προκειμένου να μπει οριστικό «λουκέτο» στα ταμεία των εφοριών και τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.
Το πρώτο μεγάλο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων ΔΟΥ θα προκύψει την 1η Οκτωβρίου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα βάλει λουκέτο σε 50 εφορίες, μεταξύ των οποίων και της Μεσσήνης, σύμφωνα με το άρθρο 308 του Προεδρικού Διατάγματος 551/1988.
Ένα μήνα αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή, κατεβάζουν ρολά 49 εφορίες, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα σειρά έχει η Κυπαρισσία και η Πύλος...kalamatablogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages