Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΩΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΩΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ...


Η μοναδική αχτίδα φωτός για την οικονομία μπαίνει από τα… παράθυρα του τουρισμού, με την αισιοδοξία για τη συνέχεια, συγκρατημένη. Τη μερίδα του λέοντος ακριβώς λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην οικονομία στο φόντο αυτής της νέας κρίσης που έχει εδραιωθεί στη χώρα, μοιάζει να κερδίζουν προορισμοί εύκολα προσβάσιμοι οδικώς και φυσικά, οικονομικοί. Ανάμεσά τους και η Πελοπόννησος, με τη Μεσσηνία να κρατά φέτος τα σκήπτρα.

Η Μεσσηνία καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου. Πρωτεύουσα του είναι η Καλαμάτα η οποία είναι κτισμένη στις παρυφές του Ταϋγέτου και είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Πελοποννήσου μετά την Πάτρα. Ο νομός φημίζεται για το ελαιόλαδο,τις περίφημες ελιές του,τα σύκα και τα πορτοκάλια. Στο μεγαλύτερο μέρος του περιβάλλεται από θάλασσα και οι ακτές του είναι διαμορφωμένες σε μικρούς και μεγάλους κόλπους, με πολλές αμμουδερές αλλά και βοτσαλωτές παραλίες.

Δημοφιλείς προορισμοί στην Μεσσηνία

Θα μπορούσαμε να πούμε απλά…Μεσσηνία, καθώς σε ολόκληρο τον νομό και ειδικά στην ακτογραμμή του, συναντούμε χωριά και οικισμούς, που καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Πεντακάθαρες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά και άριστη φιλοξενία είναι συνώνυμα της περιοχής. Από τους πιο δημοφιλής προορισμούς είναι οι καστροπολιτείες Μεθώνη και Κορώνη. Ανάμεσά τους η μαγευτική Φοινικούντα και λίγο βορειότερα οι Χράνοι και το Πεταλίδι που είναι από τα πιο οργανωμένα θέρετρα της Μεσσηνίας. Στην ανατολική ακτή θα συναντήσουμε την παραδοσιακή Καρδαμύλη και την κοσμοπολίτικη Στούπα, ιδανικό προορισμό για διασκέδαση, καθώς και το πανέμορφο χωριό Άγιος Νικόλαος. Στις ακτές του Ιονίου, μας περιμένει η ιστορική και ταυτόχρονα μοντέρνα Πύλος (Ναυαρίνο), η Μαραθόπολη, τα Φιλιατρά και η Κυπαρισσία με τις όμορφες παραλίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages