25 κιλά κάνναβης με διακίνηση στην Αττική και 565 δισκία “ecstasy” κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

25 κιλά κάνναβης με διακίνηση στην Αττική και 565 δισκία “ecstasy” κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

 


72χρονος αγόραζε κοκαΐνη κάνναβη και χάπια ecstasy και διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής. Προμηθευτής του ένας 38χρονος. Οι άνδρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Οι δυο άνδρες χρησιμοποιούσαν «αχυράνθρωπους» και άλλα μέτρα αντιπαρακολούθησης προκειμένου να διαφύγουν των αρχών, ενώ τα εκτιμώμενα κέρδη αγγίζουν τις 250 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο 38χρονος προμηθευόταν από άγνωστο έως τώρα προμηθευτή τις ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που διακινούσε σε προκαθορισμένα σημεία έχοντας ως βάση την οικεία του. Πελάτες του τοξικομανείς που προσέρχονται με ραντεβού στην οικεία του για την αγοραπωλησία. Ο 38χρονος παράλληλα προμήθευε τον 72χρονο ο οποίος είχε διαφορετικό πελατολόγιο καθώς πουλούσε τις ουσίες σε τοξικομανείς μεγαλύτερης ηλικίας μεταβαίνοντας με ιδιωτικά του οχήματα στα προκαθορισμένα σημεία συνάντησης και σπάνια τους υποδεχόταν στην οικεία του. Όπως προκύπτει οι αγοραστές του 72χρονου δεν ήταν και τόσο προσεκτικοί στις μεταξύ τους συναλλαγές.

Οι αγοραστές του 32χρτονου ήταν άτομα νεαρής ηλικίας και περισσότερο εξοικειωμένα με την τεχνολογία  και τα social media έχοντας αναπτύξει προγενέστερη σχέση μαζί του με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι επαφές τους στον χώρο συνάντησης.

Οι δυο διακινητές αποθήκευαν και έκρυβαν τα ναρκωτικά στα σπίτια τους ενώ χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες. Για την αγοραπωλησία χρησιμοποιούσαν τις φράσεις «κέρασμα καφέ» ή «να πιούμε καφέ» ενώ τα χρηματικά ποσά αποκαλούσαν ως «γραμμάτια» ή «τιμολόγια».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη σύλληψη -2- ημεδαπών, ηλικίας 38 και 72 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε χθες (13.9.2023) το πρωί σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Μεσσηνίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, (κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων) σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής.

 

Συγκεκριμένα, ο 72χρονος προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από τον 38χρονο και στη συνεχεία τις πωλούσε σε τοξικομανείς έναντι χρημάτων.

Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (13.9.2023) πρωινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου:

στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • ποσότητες κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας τύπου “skunk”, συνολικού βάρους -23.556,00- γραμμαρίων,
 • ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -1.894,50- γραμμαρίων,
 • -566- δισκία “ecstasy”,
 • -4- ναρκωτικά δισκία,
 • -1- ζυγαριά ακριβείας,
 • -1- κινητό τηλέφωνο,
 • -1- αντιασφυξιογόνο μάσκα, στρατιωτικού τύπου, μετά του αντίστοιχου φίλτρου,
 • το χρηματικό ποσό των -8.925- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών,
 • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

 

στην οικία του 72χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -213,00- γραμμαρίων,
 • -1- κινητό τηλέφωνο,
 • -1- ζυγαριά ακριβείας και
 • αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, από τη δράση τους εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν υπολογίζονται στα -250.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages