Διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού στα Φιλιατρά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού στα Φιλιατρά


 Η 
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διοργανώνει στο Παράρτημά της στην Τριφυλία, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Πρόκειται για την παρουσίαση του δίσκου (cd & βινύλιο) “Αν σας τα τραγουδήσουμε; Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι» (έκδοση ΔΔΠ) και για το βιβλίο «Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα», του Πάνου Χριστοδούλου και της Στέλλας Στεργίου (εκδόσεις ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ). Την εκδήλωση θα συντονίσει η Υπεύθυνη του Παραρτήματος Τριφυλίας κα. Γαρυφαλιά Τεριζάκη, και το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Σάββατο, 16/9: Η εκδήλωση θα διαρκέσει τρεις ώρες, από τις 17.00 μέχρι τις 20.00.

Οι πολυβραβευμένοι δημιουργοί παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου (συγγραφέας) και Μυρτώ Δεληβοριά (εικονογράφος) θα εμψυχώσουν δύο παράλληλα καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά με τίτλο «τα δικαιώματα στο σχολείο» και «τα δικαιώματα στο σπίτι», αντίστοιχα. Ο ανώτερος αριθμός συμμετοχής των παιδιών είναι είκοσι (20) γι΄ αυτό είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Αμέσως μετά τα εργαστήρια, στις 19:15, οι καλλιτέχνες Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώργης Χριστοδούλου, Δημήτρης Μπασλάμ και Λαμπρινή Καρακώστα, με τους μουσικούς τους, θα παρουσιάσουν ζωντανά τα τραγούδια του δίσκου.

Κυριακή 17/9: Η εκδήλωση θα διαρκέσει πέντε ώρες, από τις 11.00 μέχρι τις 15.00. Το βιβλίο «Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα» θα παρουσιάσουν οι: Πάνος Χριστοδούλου, Διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μαριάννα Ψύχαλου, εκδότρια «Μικρής Σελήνης» και Κούλα Πανάγου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων του «Δικτύου», ενώ θα συμμετάσχει με παρέμβασή της η κα. Αγγελική Ρουμελιώτου, Επιμελήτρια Ανηλίκων – Γ.Γ. Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας.

Μετά την παρουσίαση, θα υλοποιηθεί ένα εργαστήριο για παιδιά, με τίτλο «Ας φτιάξουμε τη δική μας Πόλη των Δικαιωμάτων» με εμψυχώτριες τις κ. Μαριάννα Ψύχαλου και Κούλα Πανάγου. Αφού γίνει ένα μικρό διάλειμμα, θα ακολουθήσουν εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, γονείς και βιβλιοθηκονόμους. Συγκεκριμένα από τις 13.00 – 14.00 η Ζωή Κοσκινίδου, δημοσιογράφος, ιδρύτρια του ηλεκτρονικού περιοδικού για το παιδικό βιβλίο «ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΛΕΠΟΥ», θα συντονίσει το εργαστήριο με τίτλο: «Μεγαλόφωνη Ανάγνωση και βιβλία γνώσης» και από τις 14.00 – 15.00 η Κούλα Πανάγου θα κλείσει το διήμερο φεστιβάλ με το εργαστήριο «Φιλαναγνωσία και Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής μέχρι και οκτώ ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages