Στροφή σε χασίς και την κοκαΐνη τα τελευταία χρόνια από χρήστες ουσιών στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Στροφή σε χασίς και την κοκαΐνη τα τελευταία χρόνια από χρήστες ουσιών στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 

Στροφή στο χασίς και την κοκαΐνη παρατηρείται τα τελευταία χρόνια από τους χρήστες ουσιών που ζητούν θεραπεία στο δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο-Οξυγόνο”. Τη διαχρονική άνοδο της κάνναβης και της κοκαΐνης ως κύριων ουσιών χρήσης φανερώνουν άλλωστε και τα στοιχεία από την επιχειρησιακή δράση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η τοπική κοινωνία διατυπώνει όλο και συχνότερα προς το ΚΕΘΕΑ αιτήματα υποστήριξης σχετικά με εξαρτητικές συμπεριφορές που σχετίζονται με το τζόγο και το αλκοόλ. Η αντιμετώπιση αυτών των μορφών εξάρτησης γίνεται μέσα από ευέλικτα προγράμματα εξωτερικής παρακολούθησης, τα οποία δεν αποκόπτουν τα μέλη τους από το περιβάλλον και τις δραστηριότητές τους. Συγχρόνως, προσφέρουν υποστήριξη στο στενό περιβάλλον των άμεσα ενδιαφερόμενων, στοχεύοντας στη βελτίωση των οικογενειακών ή διαπροσωπικών σχέσεων και στην ενίσχυση του θεραπευτικού αποτελέσματος.
Στην Καλαμάτα λειτουργεί Πολυδύναμο Κέντρο για την πρόσβαση σε θεραπευτική υποστήριξη (σε εξωτερική βάση) και συμβουλευτική για τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το Διαδίκτυο/gaming.
ΠΥΛΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ για την Πελοπόννησο, με έδρα την Καλαμάτα, απευθύνεται σε ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εθισμού -οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, εκτός από τα ναρκωτικά, με τις νόμιμες εξαρτήσεις, όπως είναι η χρήση αλκοόλ, ο εθισμός στο Διαδίκτυο και ο τζόγος. Επίσης, υποστηρίζει συστηματικά και πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Η Έφη Μουρούφα, υπεύθυνη του Πολυδύναμου Κέντρου Καλαμάτας, σε παρέμβασή της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών τον περασμένο Ιούνιο, το χαρακτήρισε “πύλη υποδοχής όλων των νέων εξυπηρετούμενων”.



Αξίζει να αναφερθεί ότι τη διετία 2021-2022, στο Κέντρο (το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2020) δέχτηκαν υπηρεσίες 257 άτομα με θέματα εξαρτήσεων και άλλα 181 δέχτηκαν υπηρεσίες οικογενειακής υποστήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages