TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας αποκαλύπτει η Κατερίνα Τσιγκάνου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας αποκαλύπτει η Κατερίνα Τσιγκάνου


Περιοδεία στο 1 ο και 3 ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής ΣυσπείρωσηςΤριφυλίας με την υποψήφια Δήμαρχο Κατερίνα Τσιγκάνου, τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο ΣαράντοΚουκούμη και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους Καλλιόπη Καρτσομιχελάκη ,Γιώργο Καραγιάννη και Ντορίνα Χάλο
τ

Εγινε ενημέρωση από τους διευθυντές και τους δασκάλους των δύο σχολικών συγκροτημάτων για τα σοβαρά

ζητήματα που τους απασχολούν.

- Το τεράστιο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης .Τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για την πληρωμή τωνλογαριασμών ρεύματος και πετρελαίου και μένουν συνεχώς πίσω ανάγκες λειτουργικές για τον

εξοπλισμό (π.χ.φωτοτυπικό) .

-Τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Ο χώρος του προαυλίου με την φθαρμένη ασφαλτόστρωση σε όλη τηνέκταση και την σπασμένη περίφραξη με τα σκουριασμένα κάγκελα είναι εντελώς ακατάλληλος για να παίζουν παιδιά . Επίσης ,όπως είναι περίκλειστος ,με στενή είσοδο ,χωρίς δυνατότητα να μπει μεγάλο όχημα σεπερίπτωση ατυχήματος ή κινδύνου (ασθενοφόρο-πυροσβεστικό) καθίσταται επικίνδυνος .

Οι τουαλέτες των παιδιών εδώ και δύο χρόνια είναι σε επισκευή που δεν έχει ολοκληρωθεί. Στο εσωτερικό του σχολείου μπαίνουν νερά από την οροφή και άλλα επείγοντα ζητήματα ,όπως περιγράφονται στην ανακοίνωση, που ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχει τοιχοκολλήσει στην είσοδο του σχολείου .

Παρ όλο που όλα τα παραπάνω είναι πολύ γνωστά και στην δημοτική αρχή δεν έχουν υλοποιηθεί .


Βασική αιτία είναι ότι ενώ τα σχολεία είναι στην αρμοδιότητα των Δήμων δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση από το κεντρικ
ό κράτος προς τους Δήμους για να καλύπτονται οι ανάγκες των σχολείων σε συντήρηση. Από την άλλη και όσα χρήματα διατίθενται από το κράτος δεν αξιοποιούνται όλα από τη δημοτική αρχή για τις ανάγκες των σχολείων αλλά με συνεχείς τροποποιήσεις του προϋπολογισμού καλύπτουν άλλες ανάγκες και άλλες προτεραιότητες .

Οι δάσκαλοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να παρακάμψουν αυτά τα προβλήματα και να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό έργο τους. Στη συζήτηση μας επιβεβαιώθηκε ότι η σχολική στέγη και η άμεση επίλυση των προβλημάτων των σχολείων πρέπει να είναι η 1 η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό μας ώστε να δυναμώσει η φωνή αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα ,γιατι τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας .

Κατερίνα Τσιγκάνου

Υποψήφια Δήμαρχος Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages