«Ανάσα» για 200.000 αυτοαπασχολούμενους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Ανάσα» για 200.000 αυτοαπασχολούμενους

ΣΕ περισσότερους από 200.000 αυτοαπασχολούμενους δίνεται η δυνατότητα να υπαχθούν στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, των οποίων οι οφειλές δεν υπερβαίνουν τις 25.000 ευρώ, με ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας. Όπως επισημαίνει στην ΕΞΠΡΕΣ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος η ρύθμιση αυτή αφορά επαγγελματίες, όπως μικροκαταστηματάρχες, λογιστές, ταξιτζήδες κ.ά., οι οποίοι λογίζονται από τα δικαστήρια ως έμποροι και υπάγονταν μέχρι σήμερα στη διαδικασία του Πτωχευτικού Κώδικα.
Η ρύθμιση αυτή έγινε έπειτα από σχετική παρέμβαση της Συνομοσπονδίας με στόχο την ελάφρυνση μεγάλου μέρους των μικρών επιχειρηματιών. «Είναι, ωστόσο, σαφές ότι αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα και ότι θα απαιτηθούν περαιτέρω παρεμβάσεις σε διάφορα επίπεδα. Με δεδομένο ότι χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται “στο κόκκινο”, όπως αυτό καταγράφεται στις έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, το 51,2% των επιχειρήσεων δηλώνει κίνδυνο διακοπής δραστηριότητας, αλλά και στα στοιχεία επίσημων φορέων και οργανισμών, αφού το 40% περίπου των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ έχει καθυστερημένες οφειλές.
Συγκεκριμένα η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των «αδρανών» επιχειρήσεων, της εξασφάλισης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ για κεφάλαιο κίνησης και μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων, αλλά και της εξασφάλισης «δεύτερης ευκαιρίας» στους επιχειρηματίες που απέτυχαν χωρίς δόλο, με στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας ή / και την έναρξη νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages