6 εκ. χρέη στο Δήμο Καλαμάτας αλλά τα βλέπουν όλα καλά.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

6 εκ. χρέη στο Δήμο Καλαμάτας αλλά τα βλέπουν όλα καλά..

Άναψε... φωτιές η οικονομική κατάσταση του δήμου της Καλαμάτας με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καλαμάτας. Αν και ο κ. Νίκας δεν θέλησε να ρίξει... λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με δηλώσεις του, ωστόσο από το δήμο, εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρεται σε αυτήν την εικόνα, με την υποσημείωση πως η κατάσταση στο οικονομικό πεδίο με βάση τις επικρατούσες συνθήκες και ιδιαιτερότητες, είναι καλή.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται και το τί καταγράφεται για την αναφορά των 18,6 εκατομμυρίων ευρώ όσον αφορά τις οφειλές πως "...σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί υποχρέωση ληξιπρόθεσμη, απαιτητή και καταγεγραμμένη από το Δήμο'' τονίζεται.
''Με την υπΆ αριθμ. Οικ.2/21967/0094/13.03.2012 Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα ¨Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων¨, καλούνταν οι φορείς που ανήκουν στο μητρώο Γενικής Κυβέρνησης να συμπληρώσουν, εφόσον το επιθυμούσαν, πίνακα υφιστάμενων υποχρεώσεων και απαιτήσεων που δημιουργήθηκαν μέχρι 31/12/2011, προκειμένου να αιτηθούν πρόσθετες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξόφληση των συγκεκριμένων απαιτήσεων.
Ο Δήμος Καλαμάτας λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση κατά 50% αλλά και την καθυστέρηση στην εκταμίευση των διαφόρων χρηματοδοτήσεων (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, Θησέας, Εθνικά προγράμματα κ.α.) με αποτέλεσμα την παρεπόμενη καθυστέρηση που δημιουργείται στην πληρωμή των υποχρεώσεών του προς τρίτους, συμπλήρωσε και απέστειλε το εν λόγω έντυπο.
Στα στοιχεία που έχουν αποτυπωθεί στους πίνακες, συμπεριλαμβάνεται το ποσό των 6.070.476,34 ¤ που αντιστοιχεί στις υποχρεώσεις του Δήμου Καλαμάτας και των ενσωματωμένων Δήμων Aριος, Θουρίας, Αρφαρών, προς προμηθευτές την 31/12/2011, όπως προκύπτει από τις καταστάσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Αντίστοιχα στο έντυπο ζητήθηκε να καταγραφούν οποιεσδήποτε λοιπές υποχρεώσεις που να αφορούν σε περιπτώσεις για τις οποίες υφίστανται νομικά προβλήματα και τελούν υπό αμφισβήτηση. Στο σημείο αυτό συμπληρώθηκε το ποσό των 18.687.971,33 ¤, εκ του οποίου 9.843.407,71 ¤ αντιστοιχούν σε διάφορες δικαστικές υποθέσεις με εργαζόμενους του Δήμου, ενώ το υπόλοιπο αφορά σε δικαστικές διαμάχες με χρονικό ορίζοντα δικασίμου δυο και πλέον ετών. Οι δικαστικές αυτές υποθέσεις στο σύνολό τους είτε δεν έχουν εκδικαστεί, είτε έχει εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση και έχει ασκηθεί έφεση από το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages