Η Καλύτερη Παρέλαση των τελευταίων ετών στην 'Αρκαδιά'- Με προσαγωγές στην Καλαμάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η Καλύτερη Παρέλαση των τελευταίων ετών στην 'Αρκαδιά'- Με προσαγωγές στην Καλαμάτα

ΕΝΩΤΙΚΟΣ και γεμάτος Εθνική υπερηφάνεια διεξήχθη η παρέλαση της μαθητιώσσας νεολαίας και των συλλόγων της περιοχής στην Κυπαρισσία όπου κατά γενική ομολογία ήταν η καλύτερη παρέλαση των τελευταίων ετών με το επίλεκτο Σώμα τσολιάδων αλλά και τμήματα των σχολικών συγκροτημάτων με παραδοσιακές ενδυμασίες από όλη την Πελοπόννησο.
Εξαιρετική ήταν η παρουσία της πολυπληθούς Φιλαρμονικής της Δ.Ε. Κυπαρισσίας ενώ ο ευνοικός καιρός βοήθησε πλήθος κόσμου να δώσει βροντερό παρών στην καθιερωμένη παρέλαση τιμώντας τους ήρωες του 1821 καθώς μετά την Καλαμάτα η δεύτερη πόλη της Μεσσηνίας που απελευθερώθηκε ήταν η 'Αρκαδιά' με την συμβολή των οπλαρχηγών του Αγώνα, των ηρωικών Ντρέδων και της τοπικής Εκκλησίας που τα έδωσε όλα για τον κοινό αγώνα.
ΜΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μια προσαγωγή νεαρού, ο οποίος συμμετείχε στην ειρηνική συγκέντρωση της «Ανοιχτής Συνέλευσης», μια πορεία «αγανακτισμένων» στην Αριστομένους, με βασικό σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», που έγινε με την ολοκλήρωση της παρέλασης, και μια ένταση από την πλευρά των εθνικιστών, που φώναζαν «προδότες, αλήτες, κομμουνιστές», είναι ο απολογισμός της επετειακής εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου στην Καλαμάτα.
Όσο για τους μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση, η συντριπτική τους πλειοψηφία πρέπει να αισθανόταν ότι έκανε καταναγκαστικό έργο. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που γύρισαν το κεφάλι προς τους επισήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages