Παρέμβαση Σαμαρά για τους Λαθρομετανάστες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση Σαμαρά για τους Λαθρομετανάστες

Παρέμβαση για το θέμα των μεταναστών που ταλαιπωρεί την Ελλάδα αλλά και τους ιδίους έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας και ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα αλλάξει τον νόμο Ραγκούση που έγινε μαγνήτης μεταναστών.
Το πρόβλημα διογκώνεται συνεχώς γύρω μας και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Είναι στρουθοκαμηλισμός αυτό το πράγμα. Εμείς θα πρέπει -και θα είμαι καθαρός- να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Έχουν, σήμερα, καταληφθεί πολλές πόλεις στην Ελλάδα, από παράνομους λαθρομετανάστες. Θα καταργήσουμε το νόμο του Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ένα νόμο που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες, για ανθρώπους ταλαιπωρημένους από τον Τρίτο Κόσμο. Θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε τους λαθρομετανάστες σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές, που σήμερα στοιβάζονται. Θα πάνε σε παλιά στρατόπεδα, μέχρι τον επαναπατρισμό τους. Θα βρούμε λύσεις με τις τοπικές κοινωνίες, όπου βρίσκονται αυτά τα στρατόπεδα και θα δώσουμε απάντηση σε εύλογες ανησυχίες που έχουν. Διότι ένα σοβαρό κράτος πρέπει να δίνει τη σωστή, την ειλικρινή πληροφόρηση, και τα μέτρα τα οποία πρόκειται να λάβει για μια τέτοια υπόθεση, στις τοπικές κοινωνίες. Όχι να μεταφέρουμε, δηλαδή, το πρόβλημα, από τη μια πλευρά της Ελλάδος στην άλλη.
Αλλά πρέπει, επίσης, να δείξουμε κάτι το αποφασιστικό πριν πάμε στην Ευρώπη και διαπραγματευτούμε μια κοινή πολιτική, όπως αυτή που συνεννοήθηκα με τους συναδέλφους προέδρους των κομμάτων, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, για το ζήτημα αυτό.
Δηλαδή, ο πρώτος άμεσος στόχος είναι να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Και ο επόμενος στόχος είναι να επαναπατριστούν, να πάνε εκεί από όπου έχουν έρθει. Και να καταλάβουν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι φιλόξενη, αλλά σε καμία περίπτωση, ούτε είναι, ούτε πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να γίνει, ξέφραγο αμπέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages