Διαβούλευση για ανάπτυξη ευρυζωνικότητας σε αγροτικές περιοχές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Διαβούλευση για ανάπτυξη ευρυζωνικότητας σε αγροτικές περιοχές

ΣE δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες έως τη Δευτέρα 9 Απριλίου από την ειδική γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Ανάπτυξης το σχέδιο διακήρυξης του έργου «Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές “λευκές” περιοχές της ελληνικής επικράτειας και υπηρεσίες εκμετάλλευσης-αξιοποίησης των υποδομών» μέσω ΣΔΙΤ.
Στόχος του έργου, το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ είναι η κάλυψη αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας χωρίς υφιστάμενο δίκτυο με διαδικτυακή υποδομή υψηλής ταχύτητας και η εκμετάλλευση και αξιοποίηση των υποδομών για χρονική περίοδο 10 ετών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης για την κατασκευή του, ο οποίος θα καλυφθεί με την αξιοποίηση πόρων από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.
Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης «η ενίσχυση απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας μέσω της δημιουργίας νέων ευρυζωνικών υποδομών, πρόκειται να συμβάλει καθοριστικά στην αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την τόνωση των τοπικών οικονομιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages