Πυκνώνει την παρουσία της η Αστυνομία μέτρα και από το δήμο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πυκνώνει την παρουσία της η Αστυνομία μέτρα και από το δήμο

Την αναγκαιότητα να υπάρξει συνεννόηση των τοπικών αρχών, με τις αρμόδιες αρχές και τον Εισαγγελέα υποστήριξε ο Δήμαρχος Καλαμάτας βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο στην σύσκεψη που διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα και είχε ως αντικείμενό της τα κρούσματα εγκληματικότητας στα χωριά του δήμου (δυτική πλευρά από το Ασπρόχωμα έως τα Χριστοφιλέικα) και το τελευταίο περιστατικό με την συμπλοκή με τους αθίγγανους στο Αριοχώρι.
Σε αυτήν συμφωνήθηκε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε επίπεδο καταστολής, η Αστυνομία θα πυκνώσει την παρουσία της στην ζώνη αυτή. Από την πλευρά του Δήμου της Καλαμάτας κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση για την οργάνωση των τοπικών κοινωνιών, ώστε να υπάρχει ειδοποίηση και άμεση παρέμβαση. Έτσι θα συγκροτηθούν ομάδες από τα τοπικά συμβούλια (θα επικυρωθούν αυτές από το Δημοτικό Συμβούλιο), από το δήμο θα δοθούν και οχήματα για την ευκολία της μετακίνησης και επιπλέον οι υπηρεσίες του δήμου όπως η Πολεοδομία και η ΔΕΥΑΚ θα κάνουν αυστηρούς ελέγχους για την διαχείριση του νερού και τις κατασκευές κλπ. Για τις κλοπές του αστικού εξοπλισμού σημειώθηκε πως οι αρόδιες αρχές (Αστυνομία, ΣΔΟΕ) θα πυκνώσουν τις επισκέψεις τους στους χώρους εμπορίας αυτών των ειδών.
Ο κ. Νίκας σημείωσε παράλληλα πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη... τραγωδία που λέγεται Μπιρμπίτα. "Γιατί η Μπιρμπίτα έγινε για την πρόληψη, έγινε για να υπάρξει μια βοήθεια προς του αθίγγανους για να ενταχθούν στην κοινωνία. Η Μπιρμπίτα εγκαταλείφθηκε, απαξιώθηκε στοίχισε εκατομμύρια ευρώ. Έχω πει και δημόσια πως ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να συνεργαστεί ώστε η Μπριρμπίτα να γίνει χώρος επιτέλους για τους αθίγγανους. Αυτό προϋποθέτει και την συμβολή της Περιφέρειας, έχουμε κάνει μια κουβέντα με τον κο Τατούλη σε πάρα πολύ επίπεδο και θεωρώ πως αυτή πρέπει να συνεχιστεί άμεσα. Ο Δήμος είναι διατεθιμένος να συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της Μπιρμπίτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages