Έλεγχοι στην αγορά κρέατος ενόψει Πάσχα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Έλεγχοι στην αγορά κρέατος ενόψει Πάσχα

Συστηματικούς ελέγχους στην αγορά κρέατος ενόψει του Πάσχα αναλαμβάνουν με εντατικούς ρυθμούς από σήμερα οι αρμόδιες κρατικές καθώς και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, συμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο έργο των ελέγχων λαμβάνουν μέρος :
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
Η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων
Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης
Ο Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ»
Μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο συντονισμός των ελέγχων γίνεται από Ομάδα Εργασίας, στην οποία συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εμπορίου και Εσωτερικών, οι Ειδικοί Γραμματείς ΣΔΟΕ και ΥΠΕΑ και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ. Η ομάδα συντονισμού συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 28/03/2012, και πήρε τις αναγκαίες αποφάσεις για το συντονισμό του έργου όλων των παραπάνω υπηρεσιών.
Οι υπηρεσίες έχουν ήδη στη διάθεσή τους και καθημερινά θα τροφοδοτούνται με όλα τα στοιχεία των εισαγωγών, είτε από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε από τρίτες χώρες.
Επίσης, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων έχουν λάβει οδηγίες από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, οι Διευθύνσεις Εμπορίου από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΕΤ από την Κεντρική Υπηρεσία του οργανισμού, οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ από τον Ειδικό Γραμματέα για συγκεκριμένους ελέγχους,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages