Ίδρυση Ολομέλειας Επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ίδρυση Ολομέλειας Επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων

Ολοταχώς για τη δημιουργία νέας Ολομέλειας των Επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων προχωρούν Δικηγορικοί Σύλλογοι της επαρχίας, με πρωτοβουλία του προέδρου, Κώστα Μαργέλη, μετά τη διάσπαση και τη ρήξη που ακολούθησε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων το Σάββατο στην Αθήνα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Με σκληρή επιστολή, χθες, ο κ. Μαργέλης προς τους «ανυπάκουους» της απόφασης της Ολομέλειας Προέδρων των Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, τονίζει ότι η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «πέθανε» και ανακοινώνει ζητωκραυγάζοντας ότι ιδρύεται Ολομέλεια Προέδρων Επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Όπως τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο κ. Μαργέλης, υπάρχει κοινό μέτωπο πολλών συλλόγων της επαρχίας και εκτίμησε ότι οι διεργασίες για τη δημιουργία της νέας Ολομέλειας θα έχουν ολοκληρωθεί το επόμενο 15νθήμερο.
«Έχουμε αγνά συμφέροντα»
Το Σάββατο, σε συνεδρίασή της, η Ολομέλεια των Προέδρων αποφάσισε με ισχυρή πλειοψηφία τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με διήμερες αποχές, 20 και 21 Μαρτίου, 26 και 27 Μαρτίου και 5 και 6 Απριλίου.
Όμως, αμέσως μετά τα Δ.Σ. των τριών μεγάλων Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση επαρχιακών δικηγορικών συλλόγων, ενώ γι’ αυτήν την κίνηση ο κ. Μαργέλης δήλωσε, αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για το ρόλο των μεγάλων Δικηγορικών Συλλόγων: «Με αυτή την εξέλιξη, η ένταση του αγώνα των δικηγόρων, που γίνεται πρωτίστως για τους πολίτες, διότι με τα νομοσχέδια που έρχονται δυσχεραίνεται η πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη και δευτερευόντως για εμάς, μειώνεται, γιατί μόνο όταν απεργούν Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς “ακούγεται” στα πανελλήνια ΜΜΕ. Διαμαρτυρήθηκα στους τρεις συλλόγους γι’ αυτή την αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, και εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να υπάρχει Ολομέλεια των Προέδρων της χώρας. Έφτασε η στιγμή να σκεφτούμε όλοι οι πρόεδροι των επαρχιακών συλλόγων να δημιουργηθεί η Ολομέλεια των Επαρχιακών Συλλόγων.
Απ’ ό,τι φαίνεται, τα συμφέροντα των δικηγόρων της επαρχίας είναι διαφορετικά από τα συμφέροντα των δικηγόρων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε κάθε περίπτωση, τα συμφέροντα των δικηγόρων της επαρχίας είναι πιο αγνά, παλεύουμε για τα αιτήματά μας συνεχώς, χωρίς να είναι από πίσω μας μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και γραφεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages