Κόβει τον βήχα...στο Χρυσοχοίδη ο Λαμπρόπουλος για το Κέντρο Μεταναστών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κόβει τον βήχα...στο Χρυσοχοίδη ο Λαμπρόπουλος για το Κέντρο Μεταναστών

O βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα με την αλλαγή του στρατοπέδου Καλαμάτας σε κέντρο λαθρομεταναστών μετά από διαβεβαίωση που είχε ο ίδιος επισκεπτόμενος για το θέμα αυτό τον Υπουργό κ Δ.Αβραμόπουλο.
Συγκεκριμένα μετά την εμμονή του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού κ Χρισοχοίδη να εντάξει το στρατόπεδο στα κέντρα λαθρομεταναστών εχθές ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γ. Λαμπρόπουλος ενημέρωσε άμεσα τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά και ενεργοποιήθηκε η Ν.Δ με την παρέμβαση του υπεύθυνου υπουργού γι αυτό το θέμα Δ. Αβραμόπουλου που ανέφερε χαρακτηριστικά «ας λέει ότι θέλει ο Χρυσοχοίδης το στρατόπεδο θα παραμείνει στρατόπεδο.»
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν κάθετος αλλά δεν ανέφερε την Καλαμάτα : τα κέντρα κράτησης των μεταναστών θα γίνουν σε πολλές περιοχές της χώρας και χωρίς υπολογισμό των τοπικών αντιδράσεων. Δείτε τι είπε ακριβώς :
Εδώ και ένα χρόνο, η χώρα εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής, έχει γίνει η υπηρεσία ασύλου, έχει γίνει η υπηρεσία πρώτης υποδοχής...συνεπώς μιλάμε για μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση μεταναστευτικής πολιτικής. Λεφτά υπάρχουν- ευρωπαϊκά εννοώ. Τι δεν υπήρξε; Δεν υπήρχε σήμερα η πολιτική βούληση, λόγω των αντιδράσεων των κοινωνικών, γιατί υπάρχει πολλές φορές πολιτική ατολμία, γιατί υπάρχει πολιτικό κόστος... Και αφήσαμε την πόλη της Αθήνας, την πιο ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε αυτό το κατάντημα. Λοιπόν, η απάντηση είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Επικαλούμαι τη συνείδηση και την ευαισθησία όλων των ανθρώπων αλλά δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε χιλιάδες ανθρώπους στην εκμετάλλευση από τη μία πλευρά,...και στην υποβάθμιση και την απαξίωση των περιουσιών και της ζωής μας... Λοιπόν, τα κέντρα θα γίνουν. Θα γίνουν πάρα πολλά σε όλη την Ελλάδα. Δεν με αφορά τι λένε οι τοπικές κοινωνίες.
Θα σας πω λοιπόν με βεβαιότητα και με δέσμευση ότι το πρώτο θα αρχίσει να λειτουργεί σε 20 μέρες στην Κοζάνη. Θα λειτουργήσει και θα πάνε όλοι οι άνθρωποι από το κέντρο της Αθήνας, που ασκόπως γυρνούν εγκληματώντας, θα πάνε εκεί, θα μπούνε μέσα, θα φιλοξενούνται με ανθρώπινες συνθήκες, ευρωπαϊκών προδιαγραφών...αλλά δεν θα ξαναφύγει κανείς από κει μέσα αν δεν γυρίσει στον τόπο τους, στην πατρίδα τους. Αυτό είναι ένα καθαρό μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους. Η Ελλάδα σε δύο χρόνια από σήμερα, δεν θα έχει πια αυτό το φαινόμενο. Θα μπαίνουν (μετανάστες στη χώρα) αλλά η αποτροπή θα είναι αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages