3ο Διεθνές Συνέδριο: «Θρησκευτικά Τοπία της Πελοποννήσου» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

3ο Διεθνές Συνέδριο: «Θρησκευτικά Τοπία της Πελοποννήσου»

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Θρησκευτικά Τοπία της Πελοποννήσου – από τους Προϊστορικούς έως τους Μεταβυζαντινούς Χρόνους» θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου στο Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Σπάρτης και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Το συνέδριο υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι η Ε’ Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η Ε’ Εφορία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, το Νοµικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, ενώ συνδράμουν το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Φωτογραφική Λέσχη Σπάρτης (ΛΕ.ΦΩ.Σ.) και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.
Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου και στις 5:15 το απόγευμα στο Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Σπάρτης, στον πεζόδρομο της Κλεομβρότου.
Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η ιστορική αλληλεπίδραση του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου με το Ιερό στοιχείο σε όλες του τις εκφάνσεις – θρησκευτική αρχιτεκτονική, ιεροί τόποι, ιερή τέχνη, θρησκεία, μύθος και θρύλος, κλπ.
Ο στόχος του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου ΕΕΣ είναι να φέρει σε επαφή επιστήμονες για να συζητήσουν για τα ιερά τοπία της Πελοποννήσου, από την προϊστορική εποχή έως και τους μεταβυζαντινούς χρόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages