Σκληρή κριτική Γόντικα από την Καλαμάτα στην αποτίμηση του ενός έτους «Καλλικράτη» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σκληρή κριτική Γόντικα από την Καλαμάτα στην αποτίμηση του ενός έτους «Καλλικράτη»

Την αποτίμηση ενός χρόνου λειτουργίας του Καλλικράτη έκανε σήμερα από την Καλαμάτα ο Επικεφαλής της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' Νίκος Γόντικας. Ο κ. Γόντικας εξαπέλυσε επίθεση στην Περιφερειακή Αρχή που δεν είναι τίποτα άλλο παρά... αντανάκλαση του αστικού κράτους και που κινείται με αποστολή να ενισχύσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις και να κινείται προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης των μονοπωλιακών ομίλων.
Ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παράλληλα σημείωσε πως οι πολίτες πρέπει στις επικείμενες εκλογές να ενισχύσουν την πρόταση του ΚΚΕ και απέρριψε με κάθετο τρόπο την όποια συνεργασία των αριστερών δυνάμεων, επικρίνοντας παράλληλα τα όσα... πρεσβεύουν.
Στα όσα υπογράμμισε ο κ. Γόντικας ξεχωρίζουν τα εξής:
''•Από κοινού οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Μπακογιάννη στοχεύουν την προσαρμογή του αστικού κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.
•Ενίσχυσαν την επιχειρηματική δράση στη λειτουργία των Δήμων και της Περιφέρειας. Ανάθεσαν και το πιο μικρό έργο σε εργολάβους, ανάθεσαν σε ιδιώτες ακόμα και την οργάνωση των Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, τη νομική στήριξη της Περιφέρειας τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, ακόμα και την Καθαριότητα των δημοσίων κτιρίων σε ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας.
•Στήριξαν, αδειοδότησαν και διαμορφώνουν τις υποδομές για την επέκταση των επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα, στον Τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και του τουρισμού, υπονομεύοντας παραδοσιακές οικονομικές δραστηριότητες (όπως, την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή), το ζωϊκό κεφάλαιο, το φυσικό περιβάλλον αλλοιώνοντας το οικιστικό τοπίο.
•Διευκολύνουν την παράδοση σε επιχειρηματικά συμφέροντα του φυσικού πλούτου στην Πελοπόννησο, τη συγκέντρωση της γης και την αλλαγή της χρήσης γης. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γόνιμης γης στην Πελοπόννησο φυτεύονται με ιδιωτικά φωτοβολταϊκά, γεμίζουν οι βουνοκορφές με ανεμογεννήτριες των καπιταλιστών.
• Εγκαινίασαν τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με διαδικασίες εξπρές για παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους, που αυτοί θα επιλέξουν ακόμα και τη μέθοδο (προφανώς την καύση), θα χωροθετήσουν, θα μελετήσουν, θα κατασκευάσουν και θα λειτουργήσουν το όλο σύστημα. Θα πληρώνει, δηλαδή, ο λαός πανάκριβα για να κερδοσκοπήσουν οι καπιταλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages