Συσκέψεις του δημάρχου Καλαμάτας με αγρότες και κτηνοτρόφους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Συσκέψεις του δημάρχου Καλαμάτας με αγρότες και κτηνοτρόφους

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στον δήμο Καλαμάτα, μεταξύ του δημάρχου Παν. Νίκα και του Αγροτικού ΣυλλόγουΚαλαμάτας και αφορούσε σε επίλυση προβλημάτων της αγοράς και ενίσχυση των δυνατοτήτων της.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΚΑΚ κ. Αναζίκου, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, να εφαρμοσθεί η νομιμότητα και στην αγορά να πουλούν αγρότες που κατέχουν τις σχετικές άδειες.
Επίσης έγινε συζήτηση και για τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, όπου επιβάλλεται να υπάρξει τακτοποίηση, ώστε να αυξηθούν οι πελάτες της αγοράς. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα δοθούν επιπλέον χώροι από το Δήμο, αλλά είναι αναγκαία και η ελεγχόμενη στάθμευση.
Με τους κτηνοτρόφους στη συνέχεια, τους οποίους επίσης ο δήμαρχος δέχθηκε στο δημαρχείο, έγινε συζήτηση, για την ίδρυση και λειτουργία αγοράς ζώντων ζώων, σε χώρο κοντά στα Σφαγεία και ο Δήμαρχος έδωσε τις κατευθύνσεις, για τη δημιουργία Δημοτικής Αγοράς ζώντων ζώων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Τέλος, σε σύσκεψη με τους αρχηγούς των μπουλουκιών ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνάντηση, που είχε με τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξεως κ. Λ. Οικονόμου, για αυτό το θέμα και τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν φέτος για την πραγματοποίηση του εθίμου, ύστερα από τους περσινούς βαρείς τραυματισμούς συμπολιτών μας.
Επειδή ο Δήμος δεν έχει αντίρρηση για το έθιμο-το αντίθετο μάλιστα-θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη συνέχισή του και φέτος, για αυτό εξουσιοδοτείται σχετικά, ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ κ. Μπασακίδης, στον οποίο δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages