Οι νέοι φωτογραφίζουν τη διαπολιτισμικότητα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι νέοι φωτογραφίζουν τη διαπολιτισμικότητα

Αναγνωρίζοντας το ρόλο των νέων ατόμων στην ανάδειξη της διαπολιτισμικότητας, το «Συμβούλιο της Ευρώπης» υποστηρίζει τη δράση «Οι νέοι φωτογραφίζουν τη διαπολιτισμικότητα».
Πετυχημένες είναι οι πόλεις και οι κοινωνίες που κατορθώνουν να ενισχύσουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα αντιμετωπίζοντας τη διαφορετικότητα θετικά, και αυτό θα αποτυπώνεται τόσο στις δράσεις των φορέων όσο και στις συμπεριφορές των ανθρώπων.
Στη διαδικασία αυτή οι νέοι παίζουν ιδιαίτερο ρόλο καθώς η δημιουργικότητα και η καινοτομία χαρακτηρίζουν το πνεύμα τους. Στο παρόν έργο, η φωτογραφία θα αποτελέσει το μέσο ώστε να αποτυπώσουν, με το φωτογραφικό φακό, πώς «βλέπουν» τη διαπολιτισμικότητα στην πόλη τους. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Lewisham Borough του Λονδίνου και εταίροι εκτός από την Πάτρα, είναι οι πόλεις Tilburg (NL), Berlin-Neukolln (DE), Lublin (PL) και Izhevsk (RU).
Πρόκειται για πόλεις που αποτελούν μέλη στο δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Αντιδημαρχία ««Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης πολίτη» Δήμου Πατρέων (Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη) με το Γραφείο Εθελοντισμού, σε συνεργασία με την «Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας – ΑΔΕΠ Α.Ε.», υλοποιούν το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages