Χοντρή διένεξη Νίκα- Τατούλη για το θέμα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Χοντρή διένεξη Νίκα- Τατούλη για το θέμα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ

Μετά από εκείνο των σκουπιδιών και σε άλλο... μέτωπο περνά η αντιπαράθεση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Τατούλης και Νίκας κοντράρονται ανοιχτά και για το θέμα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ με το ζήτημα να ανοίγει χθες από τον Παναγιώτη Νίκα.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας έδωσε έναν... τόνο παραπάνω στην όλη διάσταση απόψεων καταθέτοντας την εκτίμηση πως μετά τις εκλογές θα τεθεί θέμα (ευθέως) διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ. Επεξηγώντας την αναφορά του αυτή, σημείωσε πως μιλά για τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα τονίζοντας «...ότι εμείς ως αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είμαστε απόλυτα αντίθετοι με την διαχείριση των χρημάτων από τους περιφερειάρχες.
Καλύτερα γινόταν η διαχείριση επί κρατικής Περιφέρειας, όπου μαζευόμαστε, υπήρχε ένα συλλογικό όργανο και υπήρχε πράγματι ένας δημοκρατικός προγραμματισμός. Δεν αναφέρομαι στον Τατούλη. Ένα πρόσωπο όμως να επιλέγει έργα και να τα επιβάλλει τα έργα και να έχει και τη Διαχειριστική Αρχή, αυτό είναι... πρωτοφανές».
Μάλιστα στην αναφορά του ο κ. Νίκας προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω «...δημάρχους οι οποίοι να σκύβουνε τη μέση και να εκλιπαρούν και να παρακαλάνε, με αυτήν την ιστορία πρέπει να τελειώσουμε».
Μεταξύ άλλων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα'' Περιβάλλον'' του ΥΠΕΚΑ ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε πως «...δεσμεύονται χρήματα για έργα που δεν είναι ώριμα» και άφησε αχιμές για κινήσεις με πολιτική βάση και συνέπεια η απορροφητικότητα να βρίσκεται στα χαμηλά του 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages