Γεγονός η επιστροφή των νέων στα χωριά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Γεγονός η επιστροφή των νέων στα χωριά

Συνέντευξη τύπου συγκαλεί την Τρίτη 27 Μαρτίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, προκειμένου να παρουσιάσει τα στοιχεία μελέτης που ανέθεσε το ΥΠΑΑΤ σε μεγάλη εταιρεία για το κοινωνικό φαινόμενο της επιστροφής των νέων στα χωριά, που μοιάζει να αναδεικνύεται σε τάση, αυτή την περίοδο.
Το θέμα της συνέντευξης τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων, στον 6ο όροφο της Αχαρνών 2, είναι «Επιστροφή στην Ύπαιθρο και Αγροτική Παραγωγή».
Σύμφωνα και με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, κυρίαρχη επιλογή των νέων είναι η ενασχόληση με το αγροτικό επάγγελμα. Τα πρώτα στοιχεία σχετικής μελέτης την οποία έχει παραγγείλει αξιόπιστος δημόσιος φορές και τα οποία σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν ότι πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι δρομολογούν ήδη την επιστροφή τους από τις μεγαλουπόλεις στα χωριά, αναζητώντας επαγγελματικές λύσεις και δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με τον πρωτογενή τομέα.
Είναι σαφές ότι οι παραπάνω επιλογές βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνουν εντονότερα αυτό τον καιρό οι άνθρωποι των πόλεων, βασίζονται ωστόσο και στην πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια σοβαρή αξία θα έχει μόνο ότι σχετίζεται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία και υπ’ αυτή την έννοια ο αγροτικός τομέας έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Άλλωστε, η δομή του κλήρου στη χώρα μας είναι τέτοια που οι περισσότεροι από τους «παλιννοστούντες» διατηρούν μια κάποια σχέση με τα χωρία τους και διαθέτουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρόσβαση σε ορισμένα μικρά ή μεγάλα κομμάτια γης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages