Τέρμα τα χαράτσια και οι...προστάτες της ΕΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Τέρμα τα χαράτσια και οι...προστάτες της ΕΑΣ

Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε μέρες τώρα στα μεσσηνιακά ΜΜΕ να ξετυλίγεται το σήριαλ της ΕΑΣ Μεσσηνίας, που θέλει με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. να επιβάλλει «το χαράτσι» των τριάντα (30,00) ευρώ σε όλους τους παραγωγούς και αγρότες της Μεσσηνίας που θα ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, για το έτος 2012, με διάφορα τερτίπια και δικαιολογίες.
Η ΕΑΣ Μεσσηνίας πληρώνεται από το φορολογούμενο Έλληνα πολίτη μέσω του υπουργείου Γεωργίας, με το ποσό των 28,00 ευρώ, έστω κι αν αυτό γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού του υπολογιστή.
Η επιβολή αυτή του χαρατσιού είναι αιτία πολέμου για μας, γιατί η Ένωση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ζόρι τραβάει ιδιαίτερα ο αγρότης, ο μισθωτός και ο συνταξιούχος, κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κοινωνία βράζει και δεν αντέχει άλλο. Έτσι, με την πράξη της αυτή φανερώνει την εξυπηρέτηση του αγρότη – παραγωγού, τον οποίο τόσα χρόνια απομυζά.
Δεν καταλαβαίνει, για τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων που υπάρχουν, αλλά βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του αγρότη παραγωγού.
Επίσης, πώς εξυπηρετεί την περιοχή του τέως Δήμου Κορώνης, κλείνοντας το γραφείο της παρ’ όλες τις αντιδράσεις των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής, για, δήθεν, οικονομία, στέλνοντας τον κάθε συναλλασσόμενο παραγωγό με αυτή για μία ερώτηση στη Μεσσήνη, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και τα χρήματα που θα ξοδέψει ο κάθε αγρότης.
Απαιτούμε, έστω και τώρα, από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ Μεσσηνίας, να ανακαλέσει την άδικη, αντιαγροτική – αντισυναιτεριστική και παράνομη απόφασή του για το χαράτσι, γιατί προσβάλλει τους Μεσσήνιους αγρότες, παραγωγούς και την νοημοσύνη μας.
Η ΕΑΣ Μεσσηνίας ας ψάξει να βρει άλλον τρόπο να καλύψει τα χρέη της και να πληρώσει τους υπαλλήλους, που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Η ίδια τα δημιούργησε με τις επιλογές της.
Καλούμε τους Μεσσήνιους αγρότες και παραγωγούς να μην πληρώσουν αυτό το χαράτσι, να αντισταθούν δυναμικά, και είναι φόρος της ανυπαρξίας της Ένωσης.
Καλούμε τους αγροτικούς φορείς της Μεσσηνίας, όσοι δεν το έχουν κάνει, να αντιδράσουν με ανακοινώσεις τους, για την επιχειρούμενη καταλήστευσή τους.
Όλοι οι αγροτικοί φορείς του νομού να συνεργαστούμε, ώστε να ανακληθεί η κατάπτυστη απόφαση.
Το υπουργείο Γεωργίας, και οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς, ας ευαισθητοποιηθούν, γιατί αυτό το χαράτσι είναι σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.
Όχι άλλα χαράτσια – όχι άλλους προστάτες.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
Οι Α/Σ ΔΕ Κορώνης
1) Α/Σ Κορώνης, Αποστολίδης Θεμιστοκλής, πρόεδρος
2) Α/Σ Βασιλιτσίου, Μάραντος Θεόδωρος, πρόεδρος
3) Α/Σ Βουναρίων, Τσαπέκης Στυλιανός, πρόεδρος
4) Α/Σ Ακριτοχωρίου, Τσώνης Ευάγγελος, πρόεδρος
5) Α/Σ Φαλάνθης, Τσαμπούκος Αδάμ, πρόεδρος
6) Α/Σ Χαρακοπιού, Αργυρόπουλος Αναστάσιος, πρόεδρος
7) Α/Σ Χρυσοκελλαριάς, Μαρκάκης Ηλίας, πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages