Μετά τις εκλογές το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς οργανισμούς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μετά τις εκλογές το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς οργανισμούς

Αποσύρθηκε αιφνιδίως -και μάλιστα εν Ολομελεία- το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα και την υποστήριξη του αγροτικού κόσμου στους τομείς της εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας, της αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και του ελέγχου και της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων.
Το επίμαχο σχέδιο νόμου είχε περάσει από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και εισήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση. Ωστόσο, η αρνητική στάση της ΝΔ, η οποία δια του εισηγητή της κ. Κ. Μουσουρούλη κατέστησε σαφές ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, ανάγκασε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη να το αποσύρει, καταγγέλλοντας τη ΝΔ για ανεύθυνη στάση . Παραμονές εκλογών δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε σκιαμαχία , είπε, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση για λόγους αρχής και δεοντολογίας αποσύρει το νομοσχέδιο .
Προηγουμένως ο κ. Σκανδαλίδης αναφερθείς στην σημασία της εν λόγω νομοθετικής πρωτοβουλίας είπε ότι είχε περάσει από το υπουργικό συμβούλιο επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου και ακολούθως ο νυν πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος το ενέταξε στα προς ψήφιση νομοσχέδια της κυβέρνησής του τα οποία αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.
Έκτοτε ουδέποτε έθεσε η ΝΔ θέμα, ενώ γνώριζε ότι ήταν στις προτεραιότητες του κ. Παπαδήμου, φτάνοντας τώρα, παραμονές εκλογών, να λέει ότι καταψηφίζει , σημείωσε ο κ. Σκανδαλίδης. Η ΝΔ δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Μ. Σαλμά δήλωσε πως ό,τι ήταν χρήσιμο, η ΝΔ το στήριξε , σημειώνοντας ότι δεν είναι στις υποχρεώσεις αυτής της κυβέρνησης οι ρυθμίσεις που εισάγει το επίμαχο νομοσχέδιο. Και τόνισε ότι το κόμμα του από την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του περασμένου φθινοπώρου, την οποία εξειδικεύει το νομοσχέδιο, είχε εκφράσει την διαφωνία του καταθέτοντας διαφορετική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages