Αγροτικές επιδοτήσεις: «Τσεκούρι» κατά 100 εκατ. ευρώ στο τσεκ προκαταβολής - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Αγροτικές επιδοτήσεις: «Τσεκούρι» κατά 100 εκατ. ευρώ στο τσεκ προκαταβολής

 


Έληξε χθες η ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ χωρίς ποινές

Εκατό εκατομμύρια ευρώ λιγότερα θα δοθούν φέτος σε σχέση με πέρυσι στους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, ως προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, ενώ την ίδια ώρα αμφισβητείται και η ένταξη των περισσότερων παραγωγών στα οικολογικά σχήματα, που έτσι χάνουν το παλιό “πρασίνισμα”.

Στο μεταξύ, έληξε χθες Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την ενεργοποίηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ και δεν έχει διευκρινιστεί αν θα δοθεί περαιτέρω χρόνος στα οικολογικά σχήματα. Μόνο για τις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα γίνονται δεκτές δηλώσεις χωρίς την επιβολή ποινής καθυστέρησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, για φέτος ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει θέσει χρονικά ως στόχο πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου. Γύρω στις 26 του Οκτώβρη, συγκεκριμένα. Ως προκαταβολή δίνεται το 70% του συνόλου της ενιαίας ενίσχυσης. Όμως, η ενιαία ενίσχυση πλέον δεν ξεπερνάει για φέτος τα 830 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη η μείωση του ποσού είναι μεγάλη, αφού τις προηγούμενες χρονιές οι δικαιούχοι αγροτοκτηνοτρόφοι της χώρας μας ελάμβαναν συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει πρόσφατα το Agronews, το 2022 η επιδότηση έφτανε τα 966 εκατομμύρια ευρώ και η προκαταβολή ήταν στα 657 εκατομμύρια ευρώ. Το 2023 το τσεκ δε θα ξεπεράσει τα 830 εκατομμύρια ευρώ και η προκαταβολή δε θα ξεπερνάει, με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, τα 550 εκατομμύρια ευρώ (άρα 100 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από την περυσινή προκαταβολή)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages