ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ερωτήσεις για “την περιοχή που φιλοξενείται ο ΧΥΤΥ της Μεσσηνίας” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ερωτήσεις για “την περιοχή που φιλοξενείται ο ΧΥΤΥ της Μεσσηνίας”


 
Ερώτηση με θέμα “Αποκρουστική δυσοσμία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή που φιλοξενείται ο ΧΥΤΥ της Μεσσηνίας”, κατέθεσε προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη κι Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης της Α’ Θεσσαλονίκης Συμεών Κουπελόγλου.

Στην ερώτησή του αναφέρει ότι “κάτοικοι του χωριού της Καλλιρρόης, που είναι ενταγμένο στον Δήμο Οιχαλίας, της Μεσσηνίας, μας κοινοποίησαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την τραγική υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής όπου ζουν, η οποία υποβάθμιση πηγάζει από την παρακείμενη χωματερή εναπόθεσης αποβλήτων (ΧΥΤΥ της Μεσσηνίας). Η υποδομή αυτή, όπως μας καταμαρτυρούν, αποπνέει έντονη δυσοσμία, η οποία καταπνίγει καθημερινά την ατμόσφαιρα του χωριού τους και όχι μόνο, ειδικά το βράδυ και τις πρωινές ώρες. Το πρόβλημα έχει τέτοιον βαθμό έντασης, όπως μας μεταφέρθηκε, που συχνά, από την αποπνικτική δυσοσμία, οι ντόπιοι, κυριολεκτικά, δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ μας καταγγέλλεται ότι το φαινόμενο είναι τόσο ενοχλητικό που προκαλεί ακόμα και ξύπνημα πολλών κατοίκων που κοιμούνται τα βράδια σε κατοικίες της επίμαχης περιοχής. Κάποιοι εκ των εκεί διαμενόντων, που υφίστανται την ανωτέρω βάσανο, μας πληροφόρησαν ότι έχουν γνωστοποιήσει το σχετικό πρόβλημα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο Γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ έχουν προβεί και σε τηλεφωνική καταγγελία προς τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Οι κάτοικοι του χωριού Καλλιρρόη αλλά και των πέριξ χωριών, που αναλόγως συμπάσχουν, αναρωτιούνται αν η ανάδοχος τεχνική εταιρεία, που έχει αναλάβει τη συντήρηση του εν λόγω ΧΥΤΥ, τηρεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από τη σχετική εργολαβία και ευρισκόμενοι σε απόγνωση ζήτησαν τη μεσολάβησή μας ενώπιόν σας, προς αναζήτηση διεξόδου”.
Ο β ουλευτής της Ελληνικής Λύσης ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς:
“1. Έχετε λάβει ενημέρωση για την έντονη δυσοσμία στην περιοχή περί τον Δήμο Οιχαλίας της Μεσσηνίας; Αν ναι, ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του δυσάρεστου και επιζήμιου για τους ντόπιους πολίτες φαινομένου; 2. Έχετε ελέγξει αν τηρούνται οι υποχρεώσεις του αναδόχου εργολάβου, που κατόπιν σύναψης σχετικής σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο έχει υπό την ευθύνη του τη συντήρηση και τη γενικότερη φροντίδα του ανωτέρω ΧΥΤΥ; Αν, κατόπιν του σχετικού ελέγχου, έχετε διαπιστώσει μη συμμόρφωση με ανειλημμένες υποχρεώσεις, έχετε λάβει την πρόνοια να υποστεί ο όποιος εργολάβος τις κυρώσεις που προβλέπονται από την ανωτέρω σύμβαση;”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages