Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αντιπαραθέσεις για τις οφειλές της ΔΕΥΑΤ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αντιπαραθέσεις για τις οφειλές της ΔΕΥΑΤ

 


Αντιπαραθέσεις για τις οφειλές της ΔΕΥΑΤ υπήρξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης με παρόντες μόλις 10 συμβούλους! 

Στην εκτίναξη του κόστους της ενέργειας απέδωσε τη διόγκωση των οφειλών ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ και του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Αυρηλιώνης. Από την αντιπολίτευση ζητήθηκε να δοθούν στοιχεία για το ποιες ήταν οι οφειλές όταν ανέλαβαν και ποιες τώρα τόσο προς τη ΔΕΗ όσο και οι υπόλοιπες, αλλά και ποιες πληρωμές έχουν γίνει προς τη ΔΕΗ.

Το θέμα έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης ρωτώντας από πού έχει προκύψει αυτό το χρέος. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος επεσήμανε ότι οφείλεται στον τριπλασιασμό της τιμής του ρεύματος αλλά και σε συσσωρευμένα χρέη από πολλά χρόνια και όχι μόνο της τρέχουσας δημοτικής αρχής, συμπληρώνοντας πως θα γίνει ρύθμιση.

Επανερχόμενος ο κ. Μερκούρης επεσήμανε πως «όταν είχε συζητηθεί το Μάιο το θέμα της ΔΕΥΑΤ ο πρόεδρος είχε πει (και είχαν κατηγορηθεί οι δημοσιογράφοι ότι το μετέφεραν λάθος) ότι παραλάβατε 700.000 από εμάς. Από το 2019 όμως μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 3 εκ., δηλαδή έχει αυξηθεί 450% πάνω το ρεύμα που οφείλουμε στη ΔΕΗ. Πληρώνετε ή δεν πληρώνετε, μπορείτε να μας φέρετε λογαριασμούς που έχετε εξοφλήσει;». Και συμπλήρωσε πως το προεκλογικό τους σλόγκαν το 2019 ήταν η αμαρτωλή ΔΕΥΑΤ αποκαλώντας τους όλους κλέφτες. «Για όλα αυτά δεν έχει αποδειχθεί καμία ενοχή για κανέναν. Έχετε χρέος τώρα να ενημερώσετε τον τριφυλιακό λαό τι έχετε κάνει», είπε καταλογίζοντάς τους ανικανότητα για το κατάντημα της ΔΕΥΑΤ.

Απαντώντας ο κ. Αυρηλιώνης τόνισε πως η κατάσταση στο νερό με τη δημαρχία του κ. Λεβεντάκη είναι πάρα πολύ καλή παντού. Συμπλήρωσε πως όλες οι ΔΕΥΑ έχουν χρέος λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και πολλές είναι σε οικονομικό αδιέξοδο, με τα περισσότερα προβλήματα να τα έχουν δήμοι με αντλιοστάσια και γεωτρήσεις. Ενώ μετά την κατάργηση της ρήτρας τον Αύγουστο του 2022 η αύξηση είναι πολύ μεγάλη. Επεσήμανε ότι ο κ. Πέτσας έχει προτείνει τα 2/3 του κόστους να τα αναλάβει το κράτος για να στηριχθούν οι ΔΕΥΑ και πρόσθεσε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, είναι πανελλαδικό και για να γίνουν βιώσιμες οι ΔΕΥΑ θέλουν στήριξη.

Ο κ. Μερκούρης ζήτησε από τον πρόεδρο να φέρει τα στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και τα ανείσπρακτα.

Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Καναλουπίτης ζήτησε να φέρει τα στοιχεία ο πρόεδρος για το τι χρέος παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως και αν έχει πληρώσει η ΔΕΥΑΤ τη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια.

Κ.Μπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages