ΓΚΑΦΑ δήμου Πύλου – Νέστορος σε πληγέντες από την κακοκαιρία να δουλέψουν ως εργάτες γης στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΚΑΦΑ δήμου Πύλου – Νέστορος σε πληγέντες από την κακοκαιρία να δουλέψουν ως εργάτες γης στη Μεσσηνία


 
Ανοιχτό κάλεσμα αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας απευθύνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος μέσω του αντιδημάρχου του Ηλία Κανάκη. Το κάλεσμα αφορά πολίτες πλημμυροπαθείς από 18 Δήμους της Θεσσαλίας που επιθυμούν να μετοικήσουν προσωρινά στον Δήμο Πύλου-Νέστορος και να εργαστούν ως εργάτες γης στην περιοχή εν όψει της ελαιοκομικής περιόδου. Στην ανακοίνωση-κάλεσμα, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μιλώντας στο Open, στάθηκε σε αυτό, καθώς έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνοντας πως «διαχρονικά στην περιοχή της Μαγνησίας, ερχόταν πάρα πολύς κόσμος από τη Θεσσαλία και δούλευε στην περιοχή. Αργότερα, φυτεύτηκαν ελιές στη Θεσσαλία και σταμάτησε αυτός ο κόσμος να έρχεται, αλλά σήμερα με τα προβλήματα που δημιουργούνται, υπάρχουν πάρα πολλοί εργάτες γης και με τις καταστροφές, που έχουν γίνει, δεν θα έχουν δουλειά».

«Ήδη, τα τελευταία δύο χρόνια μετακομίζουν πάρα πολλοί εργάτες γης σε ξένα κράτη, όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και η χώρα μας μένει από χέρια και τεχνογνωσία. Νομίζω ότι είναι μία ευκαιρία, καθώς όλοι οι δήμοι έχουν ανάγκη στο κομμάτι της συγκομιδής, καθώς χρειαζόμαστε χέρια» σημείωσε στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages