ΑΥΤΟΨΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - KYPARISSIANEWS.COM Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

KYPARISSIANEWS.COM  Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΥΤΟΨΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επισκέφθηκε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με την υποψήφια Δήμαρχο Κατερίνα Τσιγκάνου και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Εμη Γεωργιοπούλου και Γιώργο Καραγιάννη, πολιτικούς μηχανικούς Το κύριο ζήτημα που αναδείχθηκε στη συζήτηση είναι η έλλειψη προσωπικού. 
Η Υπηρεσία στελεχώνεται με 6 μηχανικούς που δεν είναι ούτε οι μισοί από όσους προβλέπονται στον οργανισμό του Δήμου. Έχουν να αντιμετωπίσουν μια απαιτητική γραφειοκρατική καθημερινότητα και παράλληλα έχουν επιβλέψεις έργων , μελέτες, συντηρήσεις υποδομών ,έλεγχο του τεχνικού εξοπλισμού ,διαγωνισμούς και άλλα πολύ σοβαρά καθήκοντα .
Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι οποιοσδήποτε δήμος θέλει να λέγεται σοβαρός, να φροντίζει τις υπάρχουσες υποδομές του και να σχεδιάζει επόμενα έργα ,έχει ως πρώτο του μέλημα μια σωστά οργανωμένη τεχνική υπηρεσία. Ευθύνες για την υποστελέχωση των υπηρεσιών έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η κυβέρνηση της ΝΔ που υλοποιώντας κατευθύνσεις της ΕΕ μειώνουν το μόνιμο προσωπικό . Δυστυχώς η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει αντισταθεί σε αυτές τις κατευθύνσεις αλλά έχει απαξιώσει εντελώς την βοήθεια που μπορεί να της παρέχει η τεχνική υπηρεσία, αποδιοργανώνοντάς την και υποτιμώντας τους υπαλλήλους της . 
Στην Τεχνική Υπηρεσία εργάζονται ειδικευμένοι με άριστο επιστημονικό επίπεδο και τεχνογνωσία μηχανικοί. Επίσης στην ιδιοκτησία του Δήμου υπάρχουν σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία (π.χ.ψηφιακή βάση δεδομένων, το G.I.S ) τα οποία μπορούν να διευκολύνουν και να εξελίξουν αφάνταστα το έργο των τεχνικών υπηρεσιών ,μένουν όμως αχρησιμοποίητα διότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, ούτε τέτοια κατεύθυνση από την δημοτική αρχή. Εντύπωση όμως μας έκανε ότι οι μηχανικοί έχουν επιπλέον «επονομαστεί» και ως «υπεύθυνοι» για το έργο της πολιτικής προστασίας .Χωρίς καμία συγκεκριμένη ανάθεση ,χωρίς σχέδιο ,χωρίς οργάνωση ,χωρίς εφόδια .Είναι τραγική η συγκυρία που διαπιστώνουμε ότι στο δήμο μας δεν υπάρχει σχεδιασμένη πρόληψη ούτε σχέδιο διαφυγής των κατοίκων και προστασίας τους σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς ,πλημμύρας ή σεισμού . 
Η πολιτική της κυβέρνησης που απαξιώνει οποιαδήποτε δημόσια και δωρεάν υπηρεσία υπέρ των πολιτών και την υλοποιούν οι τοπικοί της άρχοντες έχει απώτερο σκοπό να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες και να τις παραδώσει σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Η Λαϊκη Συσπείρωση υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών. Καλούμε το λαό της Τριφυλίας να στηρίξει με την ψήφο του τα ψηφοδέλτιά μας στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, γιατί θα είμαστε και μετά τις εκλογές στους δρόμους του αγώνα μαζί με τους πολίτες για να υπερασπιστούμε τη ζωή που μας αξίζει. 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages