ΦΟΡΕΙΣ διοργανώνουν μια «Καθαρή Μεσσηνία» με ένα 3ήμερο στις παραλίες της Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΦΟΡΕΙΣ διοργανώνουν μια «Καθαρή Μεσσηνία» με ένα 3ήμερο στις παραλίες της Τριφυλίας

 


Μεσσηνία, 20 Οκτωβρίου 2023 – Το πρόγραμμα «Καθαρή Μεσσηνία» το οποίο δημιουργήθηκε το 2022, από το 
Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Costa Navarino σε συνεργασία με το “Πανελλαδικό εθελοντικό κίνημα Save Your Hood“, διοργανώνει ένα τριήμερο καθαρισμού στις παραλίες της περιοχής, από τις 27 έως 29 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της παράκτιας και της υποθαλάσσιας ρύπανσης, μέσα από αντίστοιχες δράσεις καθαρισμού και συλλογής απορριμμάτων, καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ανάγκη προστασίας των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η τριήμερη δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, το Δήμο Μεσσήνης, περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς, με στόχο να συμβάλουμε όλοι και όλες -κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής- στην προστασία του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος.

Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις εκβολές της Βελίκας στις 15:00, η δεύτερη δράση το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις περιοχές Άγιος Νικόλαος και Αλμυρόλακκα στις 11:00 και η τρίτη δράση Κυριακή 29 Οκτωβρίου στη Χρυσή Ακτή στη Γιάλοβα στις 11:00, ενώ κάθε δράση προβλέπεται να διαρκέσει γύρω στις 2 ώρες. Σε όσους συμμετάσχουν, προτείνεται να έχουν μαζί τους γάντια αντοχής, νερό και να είναι ντυμένοι κατάλληλα (κλειστά παπούτσια, καπέλα, αντηλιακό).

Πρόκειται για μια ανοικτή πρόσκληση σε όσους και όσες θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια για την ουσιαστική αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και την άμεση δράση, ώστε να ζούμε και να απολαμβάνουμε μια πραγματικά «Καθαρή Μεσσηνία».

Οι δράσεις του προγράμματος, σχεδιάζονται και υλοποιούνται βάση διεθνών πρωτοκόλλων, ενώ οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν, θα αξιολογηθούν και θα χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή και παρακολούθηση της εξέλιξης της προσπάθειας για την προστασία της περιοχής, με στόχο να δοθούν ουσιαστικές λύσεις.

Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες δράσεις του προγράμματος «Καθαρή Μεσσηνία» που πραγματοποιήθηκαν το 2022 & το 2023, συμμετείχαν 162 εθελοντές και εθελόντριες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό και συλλέχθηκαν συνολικά 11.800 λίτρα απορριμμάτων από τις παραλίες της περιοχής.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους συντονιστές του “Πανελλαδικού εθελοντικού κινήματος Save Your Hood”: Βασίλης Σφακιανόπουλος – 6995398634.

Τα σημεία συνάντησης κάθε δράσης είναι τα παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages