Γεμάτο μουσική το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου σε Φιλιατρά και 9 πόλεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Γεμάτο μουσική το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου σε Φιλιατρά και 9 πόλεις


Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και σε άλλες 7 πόλεις της Πελοποννήσου: Ακράτα, Αμαλιάδα, Άργος, Δημητσάνα, Ξυλόκαστρο, Σπάρτη, και Φιλιατρά. Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ φιλοξενεί 45 διεθνή ντοκιμαντέρ, 22 ελληνικά, και 18 ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη.

Tο «9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου» θα διεξαχθεί από τις 25 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2023 σε εννέα πόλεις της Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα, στη Σπάρτη, στο Άργος, στο Γύθειο, στην Αμαλιάδα, στο Ξυλόκαστρο, στη Δημητσάνα, στα Φιλιατρά και την Ακράτα, ενώ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 20:30, στην Καλαμάτα, με επίσημους προσκεκλημένους και την βραβευμένη ταινία της Valerie Kontakos, Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης, παρουσία της σκηνοθέτιδας.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνει 45 διεθνή, 22 ελληνικά ντοκιμαντέρ, και 18 ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη. Το φεστιβάλ εμπλουτίζεται και φέτος με εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, τηλεδιασκέψεις, εκθέσεις και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.


Μέχρι σήμερα υπάρχει συνεχή συνεργασία με τη Σχολή Καλών τεχνών της Αθήνας, με το τμήμα κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, τα τμήματα θεατρικών σπουδών και πολιτιστικής διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και την Καλαμάτα και με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τα τμήματα Μετάφρασης-διερμηνείας και τεχνών ήχου και εικόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages