Απογοήτευση για το «ψαλίδι» στις επιδοτήσεις – ΑΓΡΟΤΕΣ ζητούν παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Απογοήτευση για το «ψαλίδι» στις επιδοτήσεις – ΑΓΡΟΤΕΣ ζητούν παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ

 


Πως και πως περίμεναν οι αγρότες να πάνε στις τράπεζες, όμως βλέποντας τα χρήματα που μπήκαν για τις επιδοτήσεις, κυριάρχησε η απογοήτευση.

Αρχικά γιατί η προκαταβολή της φετινής ενιαίας ενίσχυσης που άρχισε να καταβάλλεται στους δικαιούχους από την περασμένη Παρασκευή ήταν αρκετά μειωμένη, με βάση τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και αρκετά σοβαρά προβλήματα στις πληρωμές.

Οι παραπάνω δύο λόγοι ήταν και η αφορμή που σήμερα το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πέρα από τα πρόσφατα σοβαρά προβλήματα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια στο αρμόδιο υπουργείο για επιλογές του ΟΠΕΚΕΠΕ και για σοβαρά λάθη στον χειρισμό υποθέσεων, τα οποία εκθέτουν τον Οργανισμό – και κατ’ επέκταση τη χώρα – εντός κι εκτός συνόρων.

Βέβαια, αιχμές κατά της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε αφήσει στα μέσα Οκτωβρίου ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος  δήλωνε στο πλαίσιο επίσκεψής του στα γραφεία της ΕΑΣ Δράμας, ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν είναι κράτος αυτόνομο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ένας οργανισμός που εποπτεύεται από το ΥπΑΑΤ και πρέπει να λειτουργεί για το καλό των αγροτών και μόνο».

“Και τώρα μπορείτε να…παραιτηθείτε”…Αυτό – σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές – λένε τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού τέτοια “σφαγή” επιδοτήσεων, όπως τη φετινή, δεν έχει προηγούμενο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages