Π. Νίκας : “Να μην θεωρούμε ως δεδομένα ζητήματα όπως η ανεξαρτησία και η ελευθερία” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Π. Νίκας : “Να μην θεωρούμε ως δεδομένα ζητήματα όπως η ανεξαρτησία και η ελευθερία”


“Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα που συμβολίζει το ‘όχι’ του λαού μας, την αντίσταση του λαού μας στις δυνάμεις του φασισμού, τόσο το 1940 στην Πίνδο και το 1941 στο Ρούπελ, όσο και κατά την περίοδο της κατοχής μέσα από την εθνική αντίσταση”
 Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με την αφορμή της επικείμενης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σημειώνοντας στη συνέχεια: “Τέτοιες ημέρες προβάλει, πιο έντονη από ποτέ, η ανάγκη να γνωρίσουμε την ιστορία μας, να ακολουθούμε παραδείγματα και κυρίως να μην θεωρούμε ως δεδομένα ζητήματα όπως η ανεξαρτησία και η ελευθερία -καθώς σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο με πολύ μεγάλα προβλήματα και είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε συνεχώς σε ετοιμότητα”. Επιπλέον, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπογράμμισε ότι κανείς δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά τους περίπου 4.000 νεκρούς που έδωσε στον αγώνα του ’40 η IV Μεραρχία, στην οποία υπάγονται τα συντάγματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages