ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ το μέλλον υπόγειων υδατικών συστημάτων σε Φιλιατρά-Κυπαρισσία και Πάμισο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ το μέλλον υπόγειων υδατικών συστημάτων σε Φιλιατρά-Κυπαρισσία και Πάμισο


 ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

“Οι περιοχές Φιλιατρών – Κυπαρισσίας και Παμίσου Μεσσηνίας έχουν ενταχθεί στις ευπρόσβλητες σε νιτρορρύπανση περιοχές” σημειώνεται στα κείμενα των αναδόχων για τη 2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου. Αιτία της κακής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα υπόγεια υδατικά συστήματα σε Φιλιατρά-Κυπαρισσία και σε Μεσσηνία είναι “η εκτεταμένη γεωργική δραστηριότητα” που “έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση νιτρικών ιόντων στα υπόγεια ύδατα”.

 

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις 9.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα διαβούλευσης για τη 2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος (ΥΔ) Δυτικής Πελοποννήσου, όπου θα παρουσιαστούν τα σχετικά σχέδια και κείμενα, τα οποία έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο (ΕΔΩ).

Πάντως στα κείμενα σημειώνεται ότι και η ποσοτική κατάσταση του υπόγειου υδατικού συστήματος στον Πάμισο είναι κακή.

Στην ημερίδα στην Καλαμάτα προσκαλούν η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, “στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το Προσχέδιο της 2ης Αναθεώρησης ΣΔΛΑΠ του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου (EL01), με έμφαση:

o   Στην ανάλυση των πιέσεων και των επιπτώσεών τους στα επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα.

o   Στην ταξινόμηση και αξιολόγηση της κατάστασης των επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων, καθώς και στους αντίστοιχους περιβαλλοντικούς στόχους.

o   Στην οικονομική ανάλυση των χρήσεων ύδατος.

o   Στο αναθεωρημένο πρόγραμμα των βασικών και συμπληρωματικών μέτρων.

o   Στην εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Σχεδίου Διαχείρισης

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Κοινοπραξία Ζ-Α & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΜΕ, ΥΔΡΟΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗ ΑΕ, NERCO – N. ΧΛΥΚΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ, ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΟΝΗΣ, ανάδοχο της 2ης Αναθεώρησης του ΣΔΛΑΠ για το ΥΔ Δυτικής Πελοποννήσου.


Το πρόγραμμα της ημερίδας διαβούλευσης


Τα ερωτήματα, οι απόψεις και οι θέσεις που θα εκφραστούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα ληφθούν υπ’ όψιν για τη διαμόρφωση του οριστικού Σχεδίου Διαχείρισης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή και θα είναι επίσης ανοιχτή στο κοινό μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από το Facebook και το YouTube.

Σχόλια μπορούν να υποβληθούν και απευθείας στην ιστοσελίδα δημόσιας διαβούλευσης του έργου  «2η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) των 14 Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας». Συνδεθείτε ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας μπορείτε να επικοινωνήσετε: Ομάδα Σύμπραξις – (+30) 210 7248644  | | diavoulefsi@sympraxis.eu”.

kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages