Μνήμη Θανάση Τσαμούλη τέσσερα χρόνια μετά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Μνήμη Θανάση Τσαμούλη τέσσερα χρόνια μετά


18/10/2019-18/10/2023 

Του Θανάση Παντέ 

Συμπληρώθηκαν σήμερα τέσσερα χρόνια από εκείνη την Παρασκευή που συνοδεύσαμε στην τελευταία του κατοικία, στη Αυλώνα Τριφυλίας, τον εκδότη και διευθυντή, μα πάνω απ’ όλα μάχιμο δημοσιογράφο της Μεσσηνίας, Θανάση Τσαμούλη, που έφυγε από τη ζωή ύστερα από σύντομη και άνιση μάχη με το θηρίο της αρρώστιας μια μέρα πριν. 

 

Δημιουργός της ημερήσιας και της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Φωνή της Μεσσηνίας” ο Θανάσης Τσαμούλης κατάφερε με την εφημερίδα του να δημιουργήσει ρωγμή στον τοπικό εφησυχασμό με τις συχνά αιρετικές αλλά πάντα με βάσιμη επιχειρηματολογία απόψεις, που στην εφημερίδα του εκφραζόντουσαν πέρα από λογοκρισία και μικροαστικό καθωσπρεπισμό. 

Προπύργιο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δημοκρατικής συμμετοχικότητας η “Φωνή” χάρη στον Θανάση Τσαμούλη από το πρώτο έως το τελευταίο φύλλο της. 

Και αυτή η προσφορά είναι ανεκτίμητη για όσους θέλησαν και μπόρεσαν να την εκτιμήσουν. 

Και φυσικά δεν είναι τυχαίο που η “Φωνή της Μεσσηνίας” έπαψε να υπάρχει όταν η ψυχή της, που ήταν ο Θανάση Τσαμούλης, έφυγε από τη ζωή. 

Άλλωστε η “Φωνή” ήταν απόλυτα ταυτισμένη μαζί του και μετά απ’ αυτόν δεν είχε πια λόγο ύπαρξης. Δεν θα μπορούσε να έχει άλλωστε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages