Πρόταση για 45 ευρώ ανώτατο ημερομίσθιο για την ελαιοσυγκομιδή -Μειωμένη 50% η παραγωγή - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Πρόταση για 45 ευρώ ανώτατο ημερομίσθιο για την ελαιοσυγκομιδή -Μειωμένη 50% η παραγωγή

 


O Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών συγκάλεσε σε γενική συνέλευση /κάλεσμα τα μέλη του, αλλά και αντιπροσωπίες άλλων αγροτικών συλλόγων της Μεσσηνίας. Παραβρέθηκαν μέλη των αγροτικών συλλόγων Γαργαλιάνων, Πυλίας, Οιχαλίας, Μελιγαλά, μέλη του ΕΑΣ Μεσσηνίας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, καθώς και συνάδελφοι αγρότες από τις όμορες περιοχές. Το θέμα της συνέλευσης ήταν : Η Ελαιοσυγκομιδή και τα ημερομίσθια των εργατών γης.

Αφού προλόγισε και καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους ο πρόεδρος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, το λόγο πήραν μέλη του αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών, αλλά και των άλλων συλλόγων της Μεσσηνίας και έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ελαιοκαλλιέργεια όπως τα αυξημένα κόστη καλλιέργειας, η μειωμένη απόδοση, οι ακραίες καιρικές συνθήκες κ.λ.π., αλλά και στην ελαιοσυγκομιδή , όπως η έλλειψη εργατικών χεριών και η μη εξειδίκευση τους. Τέθηκε ως ψήφισμα το εξής θέμα: να υπάρξει ένα ενιαίο ημερομίσθιο για όλους τους ελαιοκαλλιεργητές, το οποίο θα είναι και το ανώτατο ύψος ημερομισθίου και το οποίο θα πρέπει τηρηθεί από όλους τους παραγωγούς και συμφωνήθηκε κατά πλειοψηφία. Κατόπιν έλαβαν το λόγο ελαιοπαραγωγοί, ανέλυσαν τα προβλήματα της ελαιοσυγκομιδής και ότι η φετινή παραγωγή θα είναι μειωμένη κατά 50%, με αποτέλεσμα να προτείνουν ως βιώσιμη λύση για τους ελαιοπαραγωγούς, το ανώτατο ημερομίσθιο να είναι στα 45 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages