Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: Ενημέρωση του Εισαγγελέα «για την επισφάλεια της λειτουργίας των παθολογικών κλινικών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: Ενημέρωση του Εισαγγελέα «για την επισφάλεια της λειτουργίας των παθολογικών κλινικών


 Ανακοίνωση, σχετικά με το ζήτημα της μετακίνησης γιατρών του νοσοκομείου της Καλαμάτας σε άλλες μονάδες υγείας, εξέδωσε το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Kαταγγείλαμε στο προηγούμενο δελτίο τύπου ότι η πολιτική της μετακίνησης των γιατρών του ΕΣΥ από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για την κάλυψη εφημεριακών κενών σε συνδυασμό με την εργασιακή εξουθένωση των παθολόγων μας θα οδηγήσει στην κατάρρευση των παθολογικών κλινικών του Νοσοκομείου μας.

ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ 

Ο Αντιπρόσωπος των ιατρών – μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Μεσσηνίας έθεσε το συγκεκριμένο θέμα ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης σήμερα 27-10-23  με σκοπό να πάρει το ΔΣ του Νοσοκομείου ξεκάθαρη θέση. Δυστυχώς όμως τα υπόλοιπα μέλη δεν θέλησαν να το συζητήσουν.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου μας που  πραγματοποιήθηκε στις 23-10-23 ομόφωνα τα μέλη μας πήραν την απόφαση να στηρίξουν κάθε απόφαση των παθολόγων μας που στόχο της θα έχει να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια τους και την  υγεία τους. Προγραμματίστηκαν δράσεις και αποφασίστηκε να ενημερωθεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών τόσο για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι ιατροί μας όσο και για την επισφάλεια της λειτουργίας  των παθολογικών κλινικών.  Δεν γίνεται άλλο να συνεχιστεί  η αρνητικότατη κατάσταση  που βιώνουν όλοι οι ιατροί και πρέπει να φανεί  το παράνομο των μετακινήσεων των ιατρών  που επιδιώκεται να καταστεί καθεστώς. Ταυτόχρονα το λειτούργημα του ιατρού μας θέτει υπεύθυνους απέναντι στην υγεία των πολιτών η οποία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με ιατρούς εξαντλημένους, μετακινούμενους από το ένα νοσοκομείο στο άλλο,  με άμεσο αποτέλεσμα  την καταστρατήγηση κάθε  κανόνα σωστής  οργάνωσης και  κάθε κανόνα ασφαλείας στην  λειτουργία των κλινικών.

Καλούμε κάθε πολίτη, κάθε πολιτικό φορέα, κάθε πολιτικό πρόσωπο του νομού να πάρει θέση απέναντι στην κατάρρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages