ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΛΛΑΚΗ-ΜΑΝΤΑ: “Αν δικαιωθώ δικαστικά, να παραιτηθεί ο Μαντάς” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΛΛΑΚΗ-ΜΑΝΤΑ: “Αν δικαιωθώ δικαστικά, να παραιτηθεί ο Μαντάς”


 «Ναι» στην άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη από 260 βουλευτές με απουσίες από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν θα κάνουμε την ολομέλεια δικαστήριο» απάντησε ο Περικλής Μαντάς.

Πολάκης: “Εμείς πίσω δεν κάνουμε”
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Περικλή Μαντά, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει στοιχεία εις βάρος του ότι έχει off shore εταιρεία στα νησιά Μάρσαλ.
Στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων:
“Πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εδώ και τέσσερα χρόνια, μια εαρινή και μια φθινοπωρινή συζήτηση στην ολομέλεια για άρση της ασυλίας μου. Αυτή τη φορά είναι η όγδοη που συζητάμε. Για τις προηγούμενες εφτά, δεν έχει υπάρξει καμία καταδικαστική απόφαση εναντίον μου, ενώ κάποιες εκκρεμούνε ακόμα. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της εκδικητικής μανίας της ΝΔ καθώς πολλά από τα στελέχη της κινδύνεψαν με τις αποκαλύψεις μου. Νομίζουν ότι με τις άρσεις ασυλίας ή τις δικαστικές παραπομπές μου πρόκειται να υποστείλω τη σημαία ή να κάτσω φρόνιμος. ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ», τόνισε ξεκινώντας ο Π. Πολάκης.
Όπως σημείωσε «στο διαβιβαστικό της Επιτροπής, αναγράφεται ότι η πράξη για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας μου, δεν συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων μου ή την πολιτική δραστηριότητα μου κλπ. Δηλαδή, εγώ με τον κ. Μαντά έχουμε ανταγωνιστικά συμφέροντα ή έχουμε να μοιράσουμε χωράφια στη Μεσσηνία. Το θέμα είναι πολιτικό: εγώ ως Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψα κάποια πράγματα και ζήτησα θεσμικά από τον πρόεδρο της Βουλής, από τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ και από τον έφορο Καλαμάτας να παρέμβουν».
Στη συνέχεια, ο Π. Πολάκης παρέθεσε σειρά στοιχείων για τα όσα είχε καταγγείλει και οποία συνοψίζονται στα εξής δυο σημεία:
1. Ο κ. Μαντάς είχε για πολλά χρόνια στην κατοχή του, με μπροστινό αχυράνθρωπο έμπιστο του πρόσωπο, offshore εταιρεία στα νησιά Μάρσαλ κάτι που είναι παράνομο.
2. Ο κ. Μαντάς είχε περίπου 700.000€ ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, από ατομική και εταιρική δραστηριότητα.
Καταλήγοντας ο Π. Πολάκης ανέφερε:
Θα έπρεπε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής να εξετάσει αν τα στοιχεία που ανέδειξα είναι ή όχι αληθή;
Θα έπρεπε ο κ. Πιτσιλής της ΑΑΔΕ να μας πει αν χρωστάει ο κ. Μαντάς, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου;
Για εμένα, για ένα δάνειο 100.000 € που πήρα και το οποίο ξεπληρώνω κανονικά, δημιουργήθηκε θέμα σε όλη την Ελλάδα.
Είναι η 8η προσπάθεια που κάνετε για να με σπιλώσετε, 108 να κάνετε για να ισοβαθμήσετε τη θέση των ΜΜΕ της χώρας, εμείς πίσω δεν κάνουμε!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages