Η ΚΟΒ Πύλου – Γαργαλιάνων για τα πλημμύρες και τις ζημιές σε παραγωγούς στο δρόμο Γαργαλιάνων – Φιλιατρών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Η ΚΟΒ Πύλου – Γαργαλιάνων για τα πλημμύρες και τις ζημιές σε παραγωγούς στο δρόμο Γαργαλιάνων – Φιλιατρών

 


Για τα πλημμυρισμένα χωράφια και τις ζημιές στην παραγωγή στο δρόμο Γαργαλιάνων – Φιλιατρών καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Πύλου – Γαργαλιάνων του ΚΚΕ απαιτώντας άμεσα μέτρα.

Όπως σημειώνεται: «20 μέρες μετά την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου και του υποψηφίου περιφερειάρχη Νίκου Κουτουμάνου αναφορικά με την έλλειψη ολοκληρωμένης μελέτης για την πραγματοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στον υπό κατασκευή δρόμο Γαργαλιάνων – Φιλιατρών, όπως έχει επανειλημμένα καταγγείλει και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, αυτές τις ημέρες ήρθε η επιβεβαίωση.

Τα πλημμυρισμένα χωράφια και οι ζημιές στην παραγωγή είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του υδρολογικού χάρτη λόγω του νέου δρόμου και της έλλειψης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που θα προστάτευαν την παραγωγή.
Αποδεικνύεται ότι κριτήριο για την δημιουργία του δρόμου δεν είναι η κάλυψη όλων των αναγκών της περιοχής (όχι μόνο στην ασφαλή συγκοινωνία αλλά και στην προστασία των παρακείμενων λαϊκών περιουσιών) αλλά η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αποτελεί κόστος η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία σε μια περιοχή που εμφανίζει μεγάλη αγροτική παραγωγή.
Απαιτούμε:
  • Εδώ και τώρα να καταγραφούν οι ζημιές που προκλήθηκαν και να αποζημιωθούν στο 100% χωρίς αστερίσκους.
  • Να φτιαχτούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα ύστερα από την απαραίτητη υδραυλική μελέτη ώστε να εξαλειφθούν παρόμοια μελλοντικά φαινόμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages