Στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας με προσωπικό και εντατικούς ελέγχους ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας με προσωπικό και εντατικούς ελέγχους ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας


 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους 13 συνάδελφοι στους χώρους δουλειάς, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφάλειας και των ανύπαρκτων ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους.

Ένας ακόμη συνάδελφός μας οικοδόμος, στην Καλαμάτα, τραυματίστηκε σοβαρά σε εργασίες που γίνονταν σε μεγάλο ύψος και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ.

Οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι τεράστιες. Ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ανύπαρκτο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Η ζωή του εργάτη για τους κυβερνώντες δεν έχει αξία. Κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να ελέγξει κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουν χιλιάδες οικοδόμοι, με τι όρους, τι μέτρα ασφάλειας, ποια η καταλληλότητα των μηχανημάτων της εργασίας τους.

Τα πρωτόκολλα ασφάλειας απλά υπάρχουν για να γίνονται κουρελόχαρτο στις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας «για να βγει γρήγορα η δουλειά» με οποιοδήποτε κόστος για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Γι΄ αυτούς η εντατικοποίηση σημαίνει κέρδη, για εμάς νεκρούς, σακατεμένους, κακοπληρωμένους, με κουτσουρεμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς.

Δεν είναι μοιραίο να σκοτωνόμαστε για να βγάλουμε το μεροκάματο, ούτε φταίει η κακιά μας η τύχη. Φταίνε αυτοί, κυβερνώντες και μεγαλοεργοδοσία, που έχουν βάλει τη ζωή μας στη ζυγαριά «κόστους-οφέλους»..

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, εμείς οι ίδιοι με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε, τη ζωή μας. Να μην αφήσουμε τα αφεντικά να την παίζουν στα ζάρια για τα κέρδη τους, ούτε οι κυβερνώντες. «Καρφί δεν τους καίγεται». Αυτοί υπολογίζουν τα δικά τους συμφέροντα, τους όρους και τις προϋποθέσεις για να «λειτουργεί ρολόι» το σύστημα των κερδών και της εκμετάλλευσης της ζωής και του ιδρώτα μας.

Εμείς θα επιβάλλουμε με τον αγώνα μας και θα κατακτήσουμε να μπορούμε να πηγαίνουμε υγιείς και γεροί στη δουλειά μας και να γυρίζουμε στις οικογένειές μας το ίδιο υγιείς και γεροί. Εμείς θα τους υποχρεώσουμε να πάρουν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η απεργία στις 8 Νοέμβρη είναι ο μεγάλος σταθμός για να γίνει η οργή μας οργανωμένη δύναμη διεκδίκησης για την ασφάλεια της ζωής μας στους χώρους δουλειάς, που έχουν γίνει αρένες θανάτου.

Απαιτούμε:

l Επιτέλους, να επαναλειτουργήσουν οι Μεικτές Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας στις Κατασκευές.

l Να προσληφθούν Επιθεωρητές Εργασίας και να ενισχυθούν με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ, ώστε να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας εκφράζει την συμπαράσταση της στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας και εύχεται ταχεία ανάρρωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages