Παράταση για την λειτουργία του Γραφείου ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στα Φιλιατρά! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Παράταση για την λειτουργία του Γραφείου ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στα Φιλιατρά!

 


Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας η ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) για το 2024, με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Ανταποκριτή στα Φιλιατρά για την εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Τριφυλίας.

Σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 12976/19-10-2023 Έκθεση – Απολογιστικά στοιχεία, του ανταποκριτή της Δ.ΥΠ.Α. του Δήμου Τριφυλίας, για το παρελθόν έτος 2022, τα στοιχεία δραστηριοτήτων του έχουν ως εξής:
1. Έχουν εκδοθεί 293 εγγραφές ανέργων
2. Για το επίδομα τακτικής ανεργίας έχουν γίνει 190 αιτήσεις
3. Έχουν εκδοθεί 30 βεβαιώσεις χρόνου ανεργίας
4. Επίδομα μητρότητας 12 αιτήσεις
5. Για απόδοση κωδικών ( κλειδάριθμος ) 32 αιτήσεις

Εκτός των παραπάνω δραστηριοτήτων που καταχωρίζονται ηλεκτρονικά, το Γραφείο Ανταποκριτή ΟΑΕΔ του δήμου καθημερινά εξυπηρετεί και ενημερώνει πολλούς συνδημότες για θέματα ΟΑΕΔ, είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά (με email).

Όπως τονίστηκε στη σχετική εισήγηση του θέματος: «Όλη η παραπάνω δραστηριότητα και ενημέρωση εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό δημοτών μας, που δεν είναι πλέον αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στα γραφεία ΟΑΕΔ στην ΚΠΑ2 Καλαμάτας, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος και αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της μετακίνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages