Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα: Μέχρι το τέλος του 2023 παραμενει η καραμέλα για τις μελέτες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα: Μέχρι το τέλος του 2023 παραμενει η καραμέλα για τις μελέτες

 


Επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 16 Νεμβρίου ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, παρουσία και Υπηρεσιακών Παραγόντων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, η έναρξη της κατασκευής, του Οδικού Άξονα Καλαμάτας-Μεθώνης, η πορεία επικαιροποίησης των Μελετών του Οδικού Άξονα Τσακώνα-Καλό Νερό-Πύργος, η διάνοιξη εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας, στο ύψος της Βιομηχανικής ζώνης του Μελιγαλά, η κατασκευή της γέφυρας της Μαυροζούμαινας στην Βαλύρα, το αρδευτικό δίκτυο του Φιλιατρινού φράγματος και ο Αερολιμένας της Καλαμάτας.

Ο κ. Σταϊκούρας, απάντησε:

  • Πως βρισκόμαστε σε καλή πορεία και κοντά στην έναρξη των εργασιών εκτέλεσης του Οδικού Άξονα Καλαμάτας-Μεθώνης, όπως έχει καθοριστεί στη Σύμβαση που υπεγράφη, χωρίς να περιλαμβάνει την Παράκαμψη της Πύλου, διότι θα ανέβαζε το κόστος και θα προέκυπταν μακροχρόνια προβλήματα περιβαλλοντικά αλλά και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

  • Μέχρι το τέλος του 2023, θα τελειώσουν οι επικαιροποιήσεις των Μελετών για τον Άξονα Τσακώνα-Πύργος και θα υποβληθούν στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, για έγκριση, σύμφωνα με αυτά που προβλέπει, η απόφαση του ΣτΕ. Στη συνέχεια, αφού προκύψει το πιθανό κόστος κατασκευής του Άξονα, θα αναζητηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης, πιθανόν και με παραχώρηση.

  • Για την διάνοιξη της Εξόδου Μελιγαλά, αφού υπάρχει και η δέσμευση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, συνέχεια της οποίας είναι η σημερινή, θα υπάρξει σχετική απόφαση.

  • Για την κατασκευή της Γέφυρας στη Βαλύρα, για την οποία είναι έτοιμη η σχετική Μελέτη, επίσης το Υπουργείο θα αποφασίσει τις ενέργειές του.

  • Για το Φιλιατρινό Φράγμα θα γίνει σύντομα η κήρυξη των απαλλοτριώσεων και το Α΄Εξάμηνο του 2024 θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης των δικτύων.

  • Για τον Αερολιμένα της Καλαμάτας, υπάρχει πολιτική βούληση και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για την παραχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages