Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας για πλημμύρες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας για πλημμύρες


 
Η ετοιμότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, η διασφάλιση της επικοινωνίας και ο συντονισμός δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και καταστολής, προς αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση πλημμυρικών και ακραίων καιρικών φαινομένων, εξετάστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας, που συνεδρίασε στα γραφεία της στην Καλαμάτα το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου, υπό τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις της Π.Ε. με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και σε αντίστοιχα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον υπόλοιπο νομό, ενώ από την πλευρά των δήμων επισημάνθηκαν τεχνικά ζητήματα των περιοχών ευθύνης τους, μεταξύ των οποίων η συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων και έργα καθαρισμού ρεμάτων. Οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσαν ετοιμότητα να αναλάβουν δράση οπουδήποτε τους ζητηθεί σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, ενώ παρόμοια αναφορά ως προς την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων έγινε και από τους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages