Ευρωεκλογές«5+1 περιφέρειες» – Η Πελοπόννησος με Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Ευρωεκλογές«5+1 περιφέρειες» – Η Πελοπόννησος με Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο!

 


Φημολογία αναπτύσσεται εσχάτως για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού συστήματος ενόψει των Ευρωεκλογών τον Ιούνιο του 2024, αν και στο κυβερνητικό επιτελείο ξορκίζουν -προς ώρας- κάθε σχετική συζήτηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στη «γαλάζια» παράταξη συντίθενται δύο διαφορετικές προσεγγίσεις: από τη μία όσοι εμφανίζονται διστακτικοί, διαβλέποντας «ρίσκο» σε οποιαδήποτε παρέμβαση και τάσσονται υπέρ του ισχύοντος συστήματος σταυρού και ενιαίας περιφέρειας. Στον αντίποδα βρίσκονται οι θιασώτες ενός μεικτού μοντέλου σταυρού με «σπασμένες» περιφέρειες.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, υπόψη του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να τεθεί το σχέδιο «5+1», το οποίο σε περίπτωση αναθεώρησης του συστήματος εικάζεται ότι μπορεί να αποκτήσει προβάδισμα. Όπως λέγεται, ο σχεδιασμός κατάτμησης της επικράτειας προβλέπει -το λιγότερο- πέντε εκλογικές ζώνες, οι οποίες θα είναι:

– Η Αττική.

– Η Πελοπόννησος συνενώνεται με Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο σε μία διευρυμένη περιφέρεια.

– Η Κρήτη με το Αιγαίο.

– Η Μακεδονία μαζί με τη Θράκη.

– Η Θεσσαλία γίνεται «σύνολο» με τη Στερεά Ελλάδα.

Οι πληροφορίες φέρουν, πάντως, τον πρωθυπουργό να καταλήγει στις τελικές αποφάσεις του εντός του Δεκεμβρίου, ενώ οποιαδήποτε αλλαγή θα επέλθει με το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages