Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου-Πούρκος (Μπούρκος) Άνω πόλη Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου-Πούρκος (Μπούρκος) Άνω πόλη Κυπαρισσίας

 


ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 21/11

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Εισοδίων που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και παρουσία πλήθους πιστών.

Επίσης, ο κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Φιλιατρά, στο ναό που εορτάζεται και ο πολιούχος της πόλης Αγιος Χαράλαμπος, παρουσία πλήθους πιστών.

 Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου-ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Περιοχή : Πούρκος (Μπούρκος) Άνω πόλη Κυπαρισσίας

Ο ναός αυτός είναι αφιερωμένος στην είσοδο της Παναγίας στο Ναό του Σολομώντα σε ηλικία 3 ετών. Τότε, οι υπερήλικες γονείς της, ο Ιωακείμ και η Άννα, οι οποίοι είναι Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αφιέρωσαν τη μονάκριβη τους κόρη στο Θεό. 

Ο ναός είναι κτισμένος σε ένα πανέμορφο μέρος, στη συνοικία του Πούρκου, εκ της φράγκικης λέξης Μπουργκ, που ελληνιστί σημαίνει Πύργος. Μια Εκκλησιά αρχοντική με θέα υπέροχη. Πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που τον αποκαλούν ακόμα και στις μέρες μας, Μητρόπολη, και αυτό γιατί υπήρξε για πολλά χρόνια ο Μητροπολιτικός ναός της περιοχής. Το πότε κτίστηκε δεν είναι γνωστό. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως βρισκόταν στο ίδιο σημείο την περίοδο της Ενετοκρατίας, 1685-1715 και ήταν χώρος συγκέντρωσης των Ελλήνων στα δύσκολα χρόνια της Επαναστάσεως του 1821.

Καλή Αυριανή! 21 Νοεμβρίου Τιμάται η Είσοδος και Αφιέρωση της Θεοτόκου στον Ναό του Σολομώντα 

Διονύσης Γεωργογιαννόπουλος - Θεολόγος - Αρθρογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages