Ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας ζητά να αποσυρθεί το νέο “φορολογικό νομοσχέδιο – χαράτσι” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας ζητά να αποσυρθεί το νέο “φορολογικό νομοσχέδιο – χαράτσι”


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στα νέα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση γιατί απειλούν τη βιωσιμότητα των γραφείων μας και πλήθους μικρών αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών. Καλούμε τα μέλη μας να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται πανελλαδικά την Τετάρτη 22/11/2023.

Η εισαγωγή του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν έχει σαν στόχο την φοροδιαφυγή. Δεν θα φέρει ως αποτέλεσμα το γέμισμα των κρατικών ταμείων .Δεν ευαγγελίζεται κάποια φορολογική δικαιοσύνη μεταξύ εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων /ελευθεροεπαγγελματιών. Ο στόχος είναι να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις .Ο στόχος είναι η εξώθησή τους από την αγορά εργασίας ώστε να μείνουν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις που απολαμβάνουν φοροελαφρύνσεις γνωστές σε όλη την κοινωνική βάση .

Η κυβέρνηση δεν αγνοεί την πραγματικότητα την οποία βιώνει μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών . Αντιθέτως γνωρίζει την επίδραση των μνημονίων ,της οριζόντιας αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ,της πανδημίας ,της ενεργειακής κρίσης ,της κατακόρυφης αύξησης των τιμών σε όλα τα αγαθά .Γνωρίζει πόσοι και πόσες έχουν επιλέξει την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία ,χρωστάνε τις ασφαλιστικές τους εισφορές ,βρίσκονται σε ρύθμιση φορολογικών οφειλών ,αδυνατούν να αποδώσουν ακόμα και το ΦΠΑ που έχουν εισπράξει .Γνωρίζει πόσοι και πόσες έχουν ακόμα τη θηλειά των δανείων στο λαιμό τους από την 10 ετη κρίση και δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο γι αυτό. Γνωρίζει πόσα είναι τα πάγια έξοδα μιας μικρής επιχείρησης μόνο για ενοίκιο ρεύμα τηλέφωνο Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έρχεται να σφραγίσει τις μικρές επιχειρήσεις επαναφέροντας την τεκμαρτήφορολόγηση.

Ζητάμε να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο – χαράτσι και να θεσπιστούν τα απαραίτητα για τους α/απασχολούμενους /ελεύθερους επαγγελματίες μέτρα :

  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος (σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες)
  • Κατάργηση της προκαταβολής φόρου .
  • Αφορολόγητο στα 12000 ευρω ,προσαυξημένο κατά 3000 ευρω για κάθε προστατευόμενο μέλος της

οικογένειας

  • Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιων Μεσσηνίας

Ο πρόεδρος Νικόλαος Αναστασόπουλος

Η γραμματέας Κατερίνα Τσιγκάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages