Π. Νίκας: Το μεγάλο έργο για το μέλλον της Πελοποννήσου είναι το τρένο- Δηλώσεις για το Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Π. Νίκας: Το μεγάλο έργο για το μέλλον της Πελοποννήσου είναι το τρένο- Δηλώσεις για το Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι


 
“Θεωρώ ότι είναι από τα πρώτα έργα τα οποία πρέπει να ξεκινήσουν” στο προσεχές μέλλον, είπε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, για το σιδηρόδρομο. Σημείωσε ότι το έργο μπορεί να ξεκινήσει γιατί έχουν εξασφαλιστεί 15.000.000 ευρώ μέχρι το Ναύπλιο ενώ “έχουν μπει οι βάσεις για την ανακατασκευή, τη συντήρηση όλου του “V”, από την Αχαγιά μέχρι την Καλαμάτα και την Κόρινθο. Εγώ θεωρώ ότι είναι από τα πρώτα έργα τα οποία  πρέπει να ξεκινήσουν. Το έχει αποδεχθεί ως έργο ο Ράσμουσεν (επικεφαλής της αρμόδιας μονάδας της Κομισιόν για την Ελλάδα) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ονομάζεται γραμμή αρχαιολογικών χώρων με έξι σταθμούς. Το έργο της αξιοποίησης της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής στην Κόρινθο προχωράει”. 

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Kalamata Journal, επισήμανε ότι το έργο της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου “έχει όλα όσα χρειάζεται από πλευράς μελετών και κυρίως έχει την έγκριση αυτών που βάζουν τα χρήματα, δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον  κ. Ράσμουσεν”. 

Ακόμη σχολίασε: “Είναι κρίμα ολόκληρη η Ευρώπη μιλάει για τον σιδηρόδρομο και αυτό το έργο, το οποίο έχει και ιστορική σημασία και μπορεί να δώσει λύσεις και σε θέματα που συνδέονται με τον τουρισμό αλλά και με την ανάπτυξη, να μην αξιοποιείται. Έχει δώσει 80.000.000 ευρώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι γραμμές έχουν γίνει όπως έχουν γίνει”

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι μαζί με τον σιδηρόδρομο το πιο σημαντικό έργο για την Πελοπόννησο είναι η αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν με τη διάβρωση στον Κορινθιακό Κόλπο. 

Άλλα σημαντικά έργα, συνέχισε ο περιφερειάρχης, είναι η βελτίωση του δρόμου της Μάνης, επισημαίνοντας σχετικά ότι “οι ξενοδόχοι από την Αρεόπολη και από το Γύθειο πιέζουν για να συντομευθεί ο χρόνος μετάβασης από το αεροδρόμιο”. 

Σε ό,τι αφορά τα έργα στη Μεσσηνία αναφέρθηκε στην παράκαμψη του Χαρακοπιού, “ένα έργο το οποίο το ωριμάσαμε μελετητικά 100%. Χρειαζόμαστε 14.000.000 ευρώ, με τα οποία θα έχουμε ουσιαστική βελτίωση του δρόμου προς την Κορώνη”. 

Αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κ. Νίκας στο έργο της παράκαμψης του Πεταλιδίου, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες για τη σήραγγα έχουν ξεκινήσει με ταχύτητα, σχολιάζοντας όμως ότι το υπόλοιπο τμήμα του έργου, που έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει αποδώσει: “Διασφαλίσαμε τα 15.000.000 ευρώ που απαιτούνται (για τη σήραγγα) και χρειάστηκε πολύ μεγάλος αγώνας. Έχουμε αναλύσει το τι συνέβη με το συγκεκριμένο έργο και που υπάρχουν ευθύνες. Αναφέρομαι από το 2008. Να μην ξαναγίνει ποτέ τέτοιο έργο που και ως αποτέλεσμα δεν έχει βελτιώσει την κατάσταση, όσοι το έχετε κυκλοφορήσει το ξέρετε”. 

Τέλος, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι το έργο Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά συνεχίζεται, ενώ ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών ξεκινάει το έργο Μεσσήνη-Λάμπαινα “αφού λύσαμε όλα τα προβλήματα και κυρίως το πρόβλημα της ύδρευσης. Το ξέραμε από το 2011 ότι η ύδρευση περνάει μέσα από το δρόμο, επομένως έπρεπε να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα. Βάλαμε τα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και λύθηκε”. 

Στ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages