ΟΜΟΦΩΝΕΣ παρατάσεις έργων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΟΜΟΦΩΝΕΣ παρατάσεις έργων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας συνεδρίασε  μετά από τρεις διαδοχικές προσκλήσεις, καθώς στις δύο πρώτες δεν υπήρξε απαρτία. Οι περισσότερες αποφάσεις που λήφθηκαν ήταν ομόφωνες.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης επεσήμανε ότι υπάρχουν προβλήματα ύδρευσης σε αρκετές περιοχές του δήμου, όπως στο Σιδηρόκαστρο. Επίσης αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν στη σχολική στέγη, όπως το υπόστεγο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας που έχει ξανα προβλήματα, παρά την επισκευή που είχε γίνει.

Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Βλάχος σημείωσε πως με τον νέο προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί θα γίνουν παρεμβάσεις στη σχολική στέγη.

Ο κ. Κουκούμης αναφέρθηκε και στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι είναι επίκαιρο το «έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» που για ακόμη μια φορά αιματοκυλούν τους λαούς και σε αυτό έχει συμμετοχή και η ελληνική κυβέρνηση.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ομόφωνα δόθηκαν παρατάσεις για έργα του δήμου, όπως:

  • Η τρίτη παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Παρεμβάσεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Τριφυλίας για την προσαρμογή τους στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ 99/2017».
  • Παράταση εκτέλεσης του έργου «Δημοτική οδοποιία Γαργαλιάνων».
  • Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών».
  • Παράταση εκτέλεσης του έργου «Εργασίες ανακαίνισης ΚΕΠ».
  • Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2023.

Στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η έγκριση για συνέχιση της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας για τη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο δήμο. Ο κ. Κουκούμης διαφώνησε, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος θα έπρεπε να δημιουργήσει δικό του Κέντρο Κοινότητας.

Επίσης αποφασίστηκε η έγκριση χορήγησης παράτασης για το έργο φωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Φιλιατρών μέχρι τις 6 Απριλίου 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages