Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σε Φιλιατρά – Πύλο – Μεθώνη και Κορώνη η Φλόγα τον Απρίλιο του 2024 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σε Φιλιατρά – Πύλο – Μεθώνη και Κορώνη η Φλόγα τον Απρίλιο του 2024

 Η ΔΥΤΙΚΉ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος της λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, μετά την τελετή αφής του επόμενου έτους στην Αρχαία Ολυμπία, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).

Η Ολυμπιακή φλόγα την Άνοιξη του νέου έτους θα ανάψει όπως πάντα στην


στην Αρχαία Ολυμπία,
τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 16 Απριλίου 2024 σε μια παραδοσιακή τελετή με μια ηθοποιό να υποδύεται μια αρχιέρεια, ν’ ανάβει τη δάδα χρησιμοποιώντας έναν παραβολικό καθρέφτη και τον ήλιο. Παράλληλα σύμφωνα με το kyparissianews.com η Φλόγα θα περάσει από Τριφυλία και Πυλία

Η αρχιέρεια θα παραδώσει τη φλόγα στον Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, στην άκρη του αρχαίου Ολυμπιακού σταδίου στην Ολυμπία.

Μετά από μια λαμπαδηδρομία 11 ημερών σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και επτά από τα νησιά της, με τη συμμετοχή 600 λαμπαδηδρόμων, η φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στην Αθήνα στις 26 Απριλίου, με τελικό λαμπαδηδρόμο τον ασημένιο Ολυμπιονίκη της υδατοσφαίρισης Γιάννης Φουντούλη.

Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε κάθε γωνία της Ελλάδας διανύοντας πάνω από 5000 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το kyparissianews.com που εξασφάλισε την διαδρομή φαίνεται ότι η Φλόγα θα διέλθει από τα Φιλιατρά και Πύλο στις 16 Απριλίου, σε Μεθώνη και Κορώνη στις 17 Απριλίου.

Η φλόγα θα αναχωρήσει με ένα τρικάταρτο πλοίο, το “Belem”, για το γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας, όπου θα γίνουν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την εκκίνηση του γαλλικού σκέλους της λαμπαδηδρομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages