Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου: Μια μέρα γεμάτη βιωματικές εμπειρίες στο Ancient Messene Open - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου: Μια μέρα γεμάτη βιωματικές εμπειρίες στο Ancient Messene Open

 


Ancient Messene Open: Μια διοργάνωση που προωθεί την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την διαφορετικότητα

 

Τις εγκαταστάσεις του Buca Beach Resort στην Ανάληψη Μεσσηνίας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της διοργάνωσης τένις με αμαξίδιο Ancient Messene Open. Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου υποδέχθηκαν τόσο ο εμπνευστής της διεθνούς αθλητικής αυτής εκδήλωσης Γιώργος Λαζαρίδης, όσο και ορισμένα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης.

Συζήτηση με τους διοργανωτές και παιγνιώδεις δραστηριότητες

Αρχικά, ο Γιώργος Λαζαρίδης συνομίλησε με τα παιδιά για θέματα που χαρακτηρίζουν το αγώνισμα του τένις σε αμαξίδιο. Στην συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα, τις ίσες ευκαιρίες, την διαφορετικότητα, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία. Σε παράλληλο χρόνο, οι εκλεκτοί επισκέπτες από το σχολείο του Κοπανακίου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέρος των αγώνων που μόλις είχαν ξεκινήσει.

Η ατζέντα των δραστηριοτήτων περιείχε ξενάγηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στους χώρους της εγκατάστασης. Με την ολοκλήρωση της περιήγησης το προσωπικό του Resort «παραχώρησε» στους μαθητές έναν τεράστιο χώρο για παιχνίδι και αναψυχή. Τα χαμόγελα και οι φωνές των παιδιών «πλημμύρισαν» τον περιβάλλοντα χώρο της εγκατάστασης ως συνέπεια των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Αξιόλογες βιωματικές εμπειρίες

Η συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες αυτής της μορφής θεωρείται ως εξαιρετικά σημαντική, καθώς δημιουργούνται σε αυτά έντονες βιωματικές εμπειρίες που τους συνοδεύουν σε όλη τους την ζωή. Εκ μέρους της διευθύντριας του σχολείου κυρίας Κωνσταντίνας Περλέγκα, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών/ μαθητριών, αποδίδονται θερμές ευχαριστίες στον Γιώργο Λαζαρίδη, στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωση και στην ομάδα του Buca Beach Resort για την άψογη φιλοξενία και την διάθεση των εκλεκτών εδεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages