Το Υπουργείο βλέπει παραχώρηση για το «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» αλλά καθυστερεί - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Το Υπουργείο βλέπει παραχώρηση για το «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» αλλά καθυστερεί


ΠΑΧΙΑ λόγια ξανά σε σύσκεψη για την 
πορεία επικαιροποίησης των Μελετών του Οδικού Άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, με τον κ. Σταϊκούρα να τονίζει πως μέχρι το τέλος του 2023, θα τελειώσουν οι επικαιροποιήσεις των Μελετών για τον Άξονα Τσακώνα-Πύργος και θα υποβληθούν στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, για έγκριση, σύμφωνα με αυτά που προβλέπει, η απόφαση του ΣτΕ.

 Eν τω μεταξύ, την χορήγηση παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου των επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα «Πύργος – Καλό Νερό» μέχρι την 30-11-2023 αποφάσισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, μεγάλο τμήμα των εργασιών του έργου βρίσκεται σε εξέλιξη και σημαντικό μέρος αυτών ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα εντός της συμβατικής προθεσμίας (22-10-2023).Ωστόσο, σημαντικό μέρος των εργασιών οδοφωτισμού σε μεγάλο πλήθος θέσεων Μ.Ο.Α., δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν και κατά συνέπεια να τεθούν σε λειτουργία οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού, παρότι έχει κατασκευαστεί η σχετική υποδομή, αν δεν παραληφθούν οι προβλεπόμενοι ιστοί από την προμηθεύτρια εταιρεία ZINCOMETALs.a.

Μία τέτοια δυσμενή περίπτωση μη ολοκλήρωσης των εργασιών οδοφωτισμού στα πλαίσια του έργου, θα έχει ως αποτέλεσμα η ήδη κατασκευασμένη υποδομή οδοφωτισμού να τεθεί με το πέρασμα του χρόνου σε φθορά και να αχρηστευθεί ενώ η μη λειτουργία του ηλεκτροφωτισμού σε πλήθος περιοχών θα προκαλέσει την έντονη και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των πολιτών των τοπικών κοινωνιών που τόσο καιρό περιμένουν με υπομονή να επωφεληθούν από το έργο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Θυμίζουμε πως αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού 9 (Ε.Ο. 9: Πάτρα – Νότια Μεσσηνία) «Πύργος – Καλό Νερό», συνολικού μήκους 54 χλμ., στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Μεσσηνίας. Στην Ηλεία υπάγονται 42χλμ και 12χλμ στην Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages